Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze Army of The Dead-scène ging zelfs Netflix te ver

Zack Snyder krijgt van Netflix alle vrijheid om met Army of the Dead een brute zombiefilm neer te zetten. Toch heeft zelfs die streamingdienst zijn grenzen, zo ontdekte de Justice League-regisseur.

Zack Snyder heeft het afgelopen decennium enkel DCEU-films gemaakt. Batman, Superman: dat werk. Op 21 mei duikt hij eindelijk in een ander genre, met een terugkeer naar de franchise waarmee hij in 2004 zijn doorbraak beleefde. Dan hebben we het over Dawn of the Dead, een remake van de originele zombiefilm van George A. Romero.

Netflix presenteert Army of the Dead

Voor Netflix levert Snyder later deze maand Army of the Dead af. Een semi-reboot van de franchise, een nieuw begin. Met nu al een spin-off op de planning. Ja, Netflix is naarstig op zoek naar grote franchises om HBO Max en Disney+ het hoofd te bieden, en dat ga je merken ook.

De eerste trailer kregen we onlangs al te zien. Netflix staat er bekend om dat regisseurs alle vrijheid krijgen om hun visie te verwezenlijken. Hoe bloederig of bruut dan ook. In tegenstelling tot veel studios, waardoor je situaties als Justice League en Suicide Squad krijgt. Films die compleet vermangeld uit komen, doordat het management zich begon te bemoeien met de inhoud.

Zack Snyder’s zombie-penis

Toch heeft zelfs Netflix zo zijn grenzen. Ja, Zack Snyder heeft pure zombie-chaos beloofd, maar tijdens de opnames liep hij toch tegen een van die grenzen aan:

“We hadden een scène waarin een mannelijke stripper zat met een enorme penis waar een hap was uitgenomen. Dat was net iets teveel van het goede,” aldus Snyder in een interview. Gelukkig beloofde de eerste trailer al een hoop andere bizarre chaos-elementen. Van Elvis-impersonators tot losgeslagen zombie-tijgers.

Nieuwe dimensie

De regisseur belooft dan ook een nieuwe dimensie toe te gaan voegen aan het genre. Want laten we eerlijk zijn: we hebben het afgelopen decennium meer dan genoeg zombie-films en series voorbij zien komen. Toch denkt Snyder zelfs de diehard fans te gaan verrassen. Niet alleen met robotzombies en dieren, maar ook met Alpha-zombies:

“We hebben twee categorieën zombies in de film, alfa’s en de normale. Als je een zombiefilm ziet, dan bewegen normale zombies min of meer langzaam. En dan onze alfa’s, die zijn een geëvolueerde versie van zombies en zombies die nog een stap hebben gezet, en ze zijn veel … ze zijn snel, en we behandelen ze als bijna als wolven of zo, ze zijn niet … ze hebben een bewustzijn, weet je wat ik bedoel? Ze vechten, ze vechten in roedels en ze hebben een soort groepsmentaliteit.”

Geen Snyder Cut nodig

En voor de fans die zich na de geschrapte penis-scène zorgen maken om de film, heeft Snyder een boodschap. Dit keer is er geen Snyder Cut nodig: “Ik hoefde niet met Netflix te vechten. Er zijn geen andere cuts van deze film. Je hoeft geen verbasterde versie te zien – je krijgt eerst de geweldige versie te zien.”

Op 21 mei gaan we ontdekken of Snyder en Netflix inderdaad het zombie-genre op zijn kop gaan zetten. Check hieronder de eerste volledige trailer.

Nu op Netflix: Original duikt in complot achter beruchte seriemoordenaar

The Times

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.