Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt populaire spin-off Sherlock al na één seizoen

Helaas: Netflix heeft alweer een populaire serie na één seizoen gecanceld. Dit keer is The Irregulars het slachtoffer, een gloednieuwe Sherlock-spin-off.

Fans van Sherlock, de BBC-serie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, moesten van seizoen tot seizoen vaak jaren wachten. Beide acteurs hadden en hebben drukke agenda’s, waardoor opnames plannen een crime was.

The Irregulars: spin-off van Sherlock

Het vooralsnog laatste seizoen werd nooit officieel het einde genoemd, maar ondertussen lijkt het erop dat Netflix en BBC er geen nieuw seizoen meer aan vast gaan plakken.

Juist daarom reageerden fans dan ook enthousiast op de aankondiging van The Irregulars. Een gloednieuwe Netflix Original over de straatbende die Sherlock in de boeken van Arthur Conan Doyle inzet om zijn mysteries op te lossen.

Na de eerste trailer werd al meteen duidelijk dat de makers voor een compleet andere sfeer gaan. The Irregulars is een duister avontuur vol bovennatuurlijke elementen, in tegenstelling tot de BBC-serie met Benedict Cumberbatch.

Captain America en Rotten Tomatoes

Met succes. Alleen al in Amerika werd de serie zelfs even beter bekeken dan The Falcon and The Winter Soldier, de grote nieuwe Marvel-serie van Disney+. Op Rotten Tomatoes werd de show beloond met een degelijke score van 78 procent.

We keken er dan ook niet van op toen het nieuws naar buiten kwam dat Netflix aan een tweede seizoen werkt.

Plottwist: toch gecanceld

Het is een goede les dat niks officieel is tot de streamingdienst zelf het nieuws naar buiten brengt. Helaas is er namelijk slecht nieuws voor Sherlock-fans. The Irregulars krijgt geen tweede seizoen

De Original kan toegevoegd worden aan de ellenlange lijst aan populaire Originals die al na één seizoen zijn gecanceld. Voor Netflix is het nou eenmaal effectiever om nieuwe abonnees binnen te harken met nieuwe projecten, in plaats van bestaande series te verlengen. Enkel de echte topscoorders krijgen die kans.

Gratisss

Ach, gelukkig kun je op het moment van schrijven nog steeds Sherlock streamen. Tijd voor een rewatch! En vergeet niet: de boeken van Sir Arthur Conan Doyle behoren tot het publieke domein, dus je kunt ze gratis en voor niks op je e-reader of telefoon lezen. Scheelt weer.

Op zoek naar je volgende Netflix-binge? Check dan ons lijstje met Originals die de perfecte topscore van 100 procent op Rotten Tomatoes hebben. Oftewel: topseris die bijna niet tegen kunnen gaan vallen:

Het beste van Netflix: 23 series met een 100% score op Rotten Tomatoes

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.