Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Bugatti Chiron is een horloge met de prijs van een supercar

De nieuwe Bugatti Chiron is niet ‘s werelds snelste auto en komt daar ook niet bij in de buurt. Nee, het is een horloge van Jacob & Co., dat opnieuw een samenwerking is aangegaan met het Franse automerk.

De Bugatti Chiron was een tijd lang de snelste auto ter wereld, maar inmiddels is dat de SSC Tuatara. Toch is de Chiron voor veel autoliefhebbers de heilige graal. Eerder werd er al eens een LEGO-versie gebouwd, nu is er een peperduur horloge.

Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange

Ja, de naam van het horloge is een hele mond vol. Maar je krijgt er dan ook behoorlijk wat voor terug. Net als de auto waarop het werk is geïnspireerd, is dit klokje volledig over-the-top.

Het horloge van Jacob & Co. is een interpretatie van de zestiencilinder motor van de Bugatti Chiron. Maar dan wel eentje met 190 baguette geslepen witte diamanten, 109 baguette geslepen zwarte saffieren en 42 baguette geslepen oranje saffieren. Blingbling is in dit geval een understatement.

Het horloge is een Pièce Unique

Het horloge is voorzien van Jacob & Co’s handopwindbare uurwerk JCAM37, ook gebruikt in de vorige samenwerking met het Franse automerk. Als hint naar de Bugatti Chiron zie je zestien zuigers in de kast en twee turbochargers (tegenover vier in de echte motor). Het horloge heeft een 60 uur gangreserve en een gangreserve-indicator die geïnspireerd is op een benzinemeter.

Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange, horloge, nieuw
Jacob & Co.

De Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange valt onder de categorie ‘Pièce Unique’, wat betekent dat de prijs op aanvraag is. In andere woorden: het is een tamelijk duur horloge. Zo kostte de 2020 Chiron Tourbillon 280.000 dollar.

Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange, horloge, 3
Jacob & Co.
Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange, horloge
Jacob & Co.

Een liefhebber van Jacob & Co. is MMA-vechter Conor McGregor. Bekijk hier zijn horloge van het luxemerk, dat een behoorlijk kermisgehalte heeft. Check ook deze gelimiteerde jubileumversie van de Bugatti Chiron.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.