Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 8 feb 2019

Deze limited edition van de Bugatti Chiron is nog extremer

Ruim 110 jaar geleden richtte industrieel ontwerper Ettore Bugatti zijn eigen automerk op in Molsheim, Frankrijk. Het merk heeft zich in de afgelopen decennia flink ontwikkeld en tegenwoordig maken ze de meest extreme hyperluxe sportwagens ter wereld. Om dit markante jubileum te vieren, lanceert het legendarische merk een speciale wagen: “110 Ans Bugatti” Chiron Sport.

Exclusiviteit als handelsmerk

De ultra-exclusieve bolide is voorzien van een staalblauwe kleur. De kleur is vervaardigd in een speciaal proces zodat het “een glans geeft zoals warmgewalst staal”, aldus de fabrikant. Samen met de zichtbare koolstofvezel, ook blauw met rode, witte en blauwe details die de kleuren van de Franse vlag weerkaatsen, is dit een voorbeeld van karakter op vier wielen.

110 Ans Bugatti Chiron Sport: in 2.4 seconden naar 100 kilometer per uur

De 8,0-liter W16-motor met vier turbocompressoren levert een prestatie van formaat. Om van 0-100 kilometer per uur te gaan heb je slechts 2.4 seconden nodig. Mocht dat toch niet aan de verwachtingen voldoen: de wagen heeft een topsnelheid van 260 kilometer per uur.

Bugatti-president Stephan Winkelmann noemt het “de krachtigste wagen met de beste kwaliteit, maar ook de snelste en meest comfortabele luxe wagen in zijn soort. De nieuwe Bugatti is daarmee een mix van elegantie, kwaliteit, uniek karakter en kracht.” Geen leugen, dunkt ons.

110 Ans Bugatti Chiron Sport

Prijs: onbekend

De massieve lichtmetalen velgen in het matzwarte ‘Nocturne’ zorgen voor een prachtig contrast met de blauwe remmen van de auto. Het kleurschema zien we ook terug in het interieur. De twee hoofdsteunen en de rugleuningen van de lederen sportstoelen zijn voorzien van de Franse vlag in een verticale positie, samen met het Ansellatti-logo. Dat de rijke details van de auto, samen met de technisch specificaties zorgen voor een indrukwekkende prijs, zal je dan ook niet verbazen.

Maxim

Reageer op artikel:
Deze limited edition van de Bugatti Chiron is nog extremer
Sluiten