Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

De mythische Snyder Cut van justice League komt toch uit

Fans smeken al sinds voor Justice League überhaupt in de bioscoop draaide om de Snyder Cut. Regisseur Zack Snyder kon destijds zelf niet de superheldenfilm afmaken vanwege een tragisch ongeval in zijn familie.

Warner Bros. besloot om Joss Whedon in te schakelen voor de reshoots. Geen probleem, zou je zeggen. Tot bleek dat Whedon alle ruimte kreeg om de film te veranderen, en zelfs de opdracht kreeg om de film grappiger en luchtiger te maken. Na de negatieve reacties op Batman v Superman en de positieve reacties op Suicide Squad van het bioscooppubliek leek dat een slimme strategie.

#ReleaseTheSnyderCut

Het punt is echter dat het eindresultaat zelden fraai uitpakt als je zo laat in het productieproces nog van koers wijzigt. Het uiteindelijke Justice League was vrij matig. Fans trokken al snel de conclusie dat dat komt door de bemoeienis van Warner Bros. en de reshoots.

Oftewel, #ReleaseTheSnyderCut. Geruchten deden namelijk al voor de release van Justice League de ronde dat de regisseur zijn eigen versie van de film heeft. Een eigen cut dus. Naar verluidt is die versie van Justice League een stuk consistenter in zijn grimmige en serieuze toon.

Het is later nooit meer duidelijk geworden tot in hoeverre die versie al af was. Van elke film die nog reshoots in moet gaan, waarin delen opnieuw worden gefilmd of nieuwe scènes worden toegevoegd, zullen er versies bestaan van voor de reshoot.

Justice League Snyder Cut komt toch

Hoe dan ook werd de Snyder Cut een haast mythisch ding. Vooral afgelopen jaar blies de hashtag #ReleaseTheSnyderCut volledig op. Tot het punt dat Snyder zijn eigen versie van de film begon te teasen op sociale media en zelfs acteurs erom gingen smeken.

Voor Warner Bros. is het een win-win, zou je zeggen. Ze kunnen zo nog meer geld verdienen aan Justice League. Maar ja, het uitbrengen van de Snyder Cut zou je ook als erkenning kunnen zien van het feit dat de studio de film om zeep heeft geholpen.

Hoe dan ook is het onmogelijke afgelopen woensdag dan toch gebeurd. Zack Snyder heeft tijdens een livestream officieel bekendgemaakt dat zijn edit van Justice League dan toch nog het licht gaat zien, in 2021.

HBO Max

Warner Bros. grijpt die kans aan voor de perfecte timing: zijn nieuwe streamingdienst HBO Max komt er aan. Met de Snyder Cut heeft de studio er opnieuw een lokkertje bij om abonnees binnen te harken.

“Sinds ik hier 14 maanden geleden ben begonnen, was de oproep van #ReleaseTheSnyderCut een dagelijkse drumbeat in onze kantoren en inboxen”, aldus Robert Greenblatt, voorzitter van Warner Media Entertainment en direct-to-consumer, in een verklaring. ‘Nou, de fans hebben zich laten horen, en we zijn verheugd om eindelijk te kunnen leveren. Uiteindelijk draait het allemaal om hen en we zijn meer dan enthousiast om de ultieme visie van Zack voor deze film in 2021 te kunnen uitbrengen. Dit zou nooit zijn gebeurd zonder het harde werk en de gecombineerde inspanningen van de teams van HBO Max en Warner Bros. Pictures. ”

20 tot 30 miljoen

Snyder heeft door de jaren heen gehint naar tot in hoeverre zijn Snyder Cut al af is. Hij heeft eerder al bekendgemaakt dat zijn versie 214 minuten duurt, en voor 90 procent uit complete footage bestaat. De rest zal of nog gefilmd moeten worden, of met CG worden opgelost. Ook gaf de regisseur eerder al aan dat hij sowieso wat CG-touchups zal moeten doen voor de cut uit kan komen.

Hoeveel dat gaat kosten? Bronnen van het doorgaans zeer betrouwbare The Hollywood Reporter beweren dat de Snyder Cut zo’n 20 tot 30 miljoen dollar gaat kosten. ”

“We moeten nog even aan de slag!” Aldus Zack Snyder.

Justice Leaugue Snyder Cut
(Afbeelding: Warner Bros. / Zack Snyder)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De mythische Snyder Cut van justice League komt toch uit
Sluiten