Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Adidas Vegan: 5 iconische sneakers die vanaf nu duurzaam zijn

Eind vorig jaar maakte Adidas bekend dat de Stan Smith, ‘s werelds best verkochte schoen, vanaf dit jaar 100% duurzaam is. Nu zijn er ‘groene’ iconen bijgekomen. De nieuwste vegan sneakers op een rij.

Voorheen moest je voor duurzame sneakers vooral shoppen bij merken als Veja en Everlane. Vooral ook blijven doen, maar steeds meer reguliere merken gaan ook vegan. Prima ontwikkeling, en Adidas zit wat dat betreft in de kopgroep.

Iconische sneakers van Adidas nu duurzaam

De vegan iconen bestaan voornamelijk uit gerecycled polyester met een premium PU-coating uit Japan, dat aanvoelt als leer. De buitenzolen bestaan uit gerecycled rubber en de veters zijn gemaakt van verschillende gerecyclede materialen. Dragers merken geen verschil tussen de nieuwe en oude sneakers, zo belooft Adidas. Een overzicht.

1. Vegan Superstar

adidas superstar, vegan sneakers, iconen
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Deze classics uit de jaren 70 zijn vanaf nu duurzaam. Verkrijgbaar in het zwart en wit voor 100 euro.

2. Vegan Samba

samba vegan sneakers
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Onze persoonlijke favoriet: Adidas Samba. Plat, stijlvol en de gummy zool maakt de sneakers uniek. De duurzame versie is verkrijgbaar in het wit en zwart voor 90 euro.

3. Vegan Continental 80

adidas continental 80, vegan iconen, duurzame sneakers
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Door naar de fitness-studio’s van de jaren 80, waar de Adidas Continental 80 groot werd. De duurzame variant van deze klassieke sneakers koop je voor 100 euro.

4. Adidas Vegan Sleek

adidas sleek vegan
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Sorry heren, dit is een damesmodel, maar mannen met kleine voetjes kunnen deze sneakers ook dragen. Ze gaan tot en met (dames)maat 44. Je koopt de duurzame sneakers voor 90 euro.

5. Stan Smith

adidas, vegan, sneakers, stan smith, duurzaam
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Zoals gezegd is de groene toekomst van Adidas al ingeluid met de vegan versie van het iconische model Stan Smith. De duurzame sneakers zijn verkrijgbaar met donkerblauwe en groene details voor 99,95 euro.

👟 Lees ook: Dit zijn de peperdure inauguratie-stappers van Kamalla Harris’ schoonzoon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.