Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De peperdure inauguratie-sneakers van Kamala Harris’ schoonzoon

Sommige dingen vallen wat later op, helemaal rond de inauguratie van Joe Biden afgelopen week. Waar we vooral angstig waren voor Trump-demonstranten, zagen we de peperdure Dior x Air Jordan 1-sneakers van Nikolas Ajagu over het hoofd. Hij is de schoonzoon van Kamala Harris.

De schoenen zijn duurder dan de nieuwe Rolex van Joe Biden, die ‘slechts’ 8.100 euro kost. Het waren overigens niet de enige Air Jordans. Ook de kleindochter van Joe Biden bezocht de inauguratie op de populaire basketbalsneakers.

Peperdure inauguratie-sneakers

Als we het over dure schoenen hebben, begint de prijs bij 200 euro. Maar de Dior x Air Jordan 1-sneakers van Nikolas Ajagu zijn pas echt onbetaalbaar.

Het model Dior x Air Jordan 1 werd op 8 juli 2020 gelanceerd in een gelimiteerde oplage van 8.500 stuks. De nieuwprijs was omgerekend 2.000 euro, maar daarvoor ga je ze nu niet meer vinden. Op reseller-websites als Restocks en StockX krijg betaal je inmiddels minimaal 15.000 euro, en dan heb je geluk. Op verschillende plekken wordt zelfs al 20.000 euro geboden.

Dior x Air Jordan 1

Maar wat maakt de inauguratie-sneakers van Nikolas Ajagu nou zo duur? Niet het Dior-monogram in de ‘Swoosh’. Ook niet het productieproces, al zijn deze sneakers wel in de fabriek van het Italiaanse modehuis gemaakt. Het is vooral de hype en de zeldzaamheid die de prijs van deze speciale Air Jordans zo omhoog drijven. Wat de schoonzoon van Kamal Harris ervoor heeft betaald, is niet bekend.

Nikolas Ajagu was niet de enige prominente bezoeker op sneakers. Ook Maisy Biden kwam op hippe schoenen aangelopen. Zij werd gespot op Air Jordan 1 COJP ‘Midnight Navy’. Een stuk betaalbaarder dan de Diors van Kamala Harris’ schoonzoon. Voor de basketbalsneakers van de kleindochter van Joe Biden betaal je nu 305 euro.

⌚️ Check ook: Joe Biden verrast met horloge dat ‘meer bij Donald Trump past’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.