Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Star Wars-leaker schetst grote toekomst voor The Mandalorian-ster

Het live-action-debuut van Ahsoka Tano in The Mandalorian was voor vele Star Wars-fan het absolute hoogtepunt van de afgelopen jaren. Tot de verrassende comeback van een jonge Luke Skywalker er nog eens een schepje bovenop deed in de finale van seizoen twee.

Ahsoka Tano speelt een belangrijke rol in The Clone Wars en Rebels, twee animatieseries die je ook op Disney+ kunt vinden. Het door George Lucas en Dave Filoni bedachte personage was de leerlinge van Anakin Skywalker, voor hij afgleed en Darth Vader werd. Niet voor niks wilde ze niet Baby Yoda trainen, die net zoals Anakin met diepe emotionele trauma’s kampt.

Rosario Dawson scoort als Ahsoka Tano

De vrouwelijke Jedi werd gespeeld door Rosario Dawson, en hoe! Het geanimeerde personage leek onmogelijk tot live-action om te toveren, maar toch is het Jon Favreau en Dave Filoni gelukt. Soms kon je het verschil amper zien. Een prestatie van formaat.

Kort na haar debuut in The Mandalorian maakte Disney bekend dat ze haar eigen Disney+-serie krijgt, genaamd Ahsoka. Daarin zal ze hoogstwaarschijnlijk gaan jagen op Thrawn. Het strategische mastermind dat ze al noemde in The Mandalorian. Na Darth Vader dankzij de officiële boeken waarschijnlijk de meest geliefde bad guy uit Star Wars.

Met die serie houdt haar rol in Star Wars echter niet op, als we de geruchtenmolen moeten geloven. Pak er een flinke emmer zout bij, want we duiken even in de wereld van leaks. Tot Disney zelf officieel het nieuws bevestigt kun je het beste alles wat hieronder staat met een flinke korrel zout nemen.

Film, Thrawn en The Mandalorian

Dat gezegd hebbende: Rosario Dawson gaat het waarschijnlijk druk krijgen de komende tijd. De leaker die ook al de terugkeer van Josh Brolin als Thanos accuraat wist te melden beweert namelijk dat Ahsoka Tano haar eigen film gaat krijgen.

Volgens hem zal de film verder gaan waar haar Disney+-show ophoudt. De film gaat naar verluidt over Ahsoka’s jacht op Grand Admiral Thrawn en wat er gebeurt na het onvermijdelijke moment dat ze hem vindt. Een plaatje dat overeen komt met eerdere geruchten dat Thrawn een grote rol gaat spelen in een toekomstige Star Wars-film.

Fan-fiction of niet?

Waarom een korrel zout al helemaal aan te raden is, is dat de claim van de leaker haast meer als fan-fiction klinkt dan als een daadwerkelijk filmplan. Volgens hem zullen Din Djarin en Grogu namelijk Ahsoka helpen om Thrawn op te sporen.

Aan de andere kant: Disney zou gek zijn als het niet de helden uit The Mandalorian ook op filmvlak inzet. Het is exact wat Marvel Studios ook doet met zijn series, maar dan precies andersom. Plus: seizoen twee van The Mandalorian was al één en al fanservice. Een rol voor Mando en Baby Yoda klinkt dan opeens niet eens meer zo onrealistisch.

De fans winnen sowieso

Het goede (en slechte) nieuws is dat het waarschijnlijk nog lang gaat duren voor Disney dit nieuws gaat bevestigen. Als het überhaupt al klopt. De fans winnen echter sowieso, want voorlopig zijn we nog niet van Ahsoka Tano af. Na de megahype rondom haar debuut in The Mandalorian staat dat buiten kijf. Dus of de leakers nou pure onzin verkopen of niet, fans gaan prachtjaren tegemoet.

GFR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.