Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds best verkochte sneakers worden 100% duurzaam

Adidas bracht samen met de Britse modeontwerpster Stella McCartney al eens een veganistische versie van Stan Smith op de markt. Nu heeft de Duitse sportfabrikant aangekondigd dat de productie sneakers volledig duurzaam wordt.

Adidas Stan Smith is door Guinness World Records gecertificeerd als ‘de best verkochte sneakers ter wereld’. Miljoenen paren worden jaarlijks geproduceerd en verkocht. Verduurzaming heeft dus impact. Dit is slechts de eerste stap naar een plan voor volledige duurzame productie vanaf 2024.

Adidas Stan Smith vanaf 2021 duurzaam

Er wordt afgetrapt met Adidas Stan Smith, omdat deze sneakers in 2021 50 jaar bestaan. In 1971 werd de Amerikaanse tennisser benaderd om zijn naam te verbinden aan een tennisschoen en de rest is geschiedenis. Deze week werd hij 74 jaar oud, en kreeg hij het eerste paar 100% duurzame schoenen.

De nieuwe Adidas Stan Smith bestaat uit gerecycled polyester met een premium PU-coating uit Japan, dat aanvoelt als leer. De buitenzool bestaat uit gerecycled rubber en de veters zijn gemaakt van andere gerecyclede materialen. Fans van de sneakers zullen geen verschil zien tussen de nieuwe en oude sneakers, zo belooft de naamgever van de schoen. Vanaf 2024 wil Adidas in de complete productie nieuwe materialen vervangen door gerecycled materiaal. Het doel is om een volledig ‘groen’ bedrijf te worden. Lees hier meer over de duurzame plannen.

Van Baby Yoda tot Liam Gallagher

Van duurzaam naar een ander type groen, dat van onze held Baby Yoda. Die heeft onlangs namelijk zijn eigen versie van de Adidas Superstar gekregen. Luke Skywalker heeft op dit model zelfs de plaats in mogen nemen Stan Smith. Maar de collabs van de Duitse sportfabrikant gaan verder dan alleen Star Wars. Zo heeft Liam Gallagher zijn eigen paar LG SPZL.

👟 Check ook: Nike onthult Adapt Auto Max Jetstream: ‘Hey Google, pas de kleur aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘s Werelds best verkochte sneakers worden 100% duurzaam
Sluiten