Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-serie in gevaar door ontslagen The Mandalorian-actrice

Het megasucces van The Mandalorian bezorgde Disney+ meer abonnees binnen 24 uur dan de hoge piefen überhaupt durfden te verwachten voor het eerste jaar. Daardoor kreeg Lucasfilm het groene licht om meer Star Wars-series te ontwikkelen, en dat hebben we geweten.

Eind vorig jaar kregen fans van de franchise de presentatie van hun dromen. Het bedrijf kondigde maar liefst tien nieuwe series en films aan die zich afspelen binnen het universum van Star Wars. Stuk voor stuk Originals die naar Disney+ komen.

Rangers of the New Republic

Waaronder een eigen serie voor Ahsoka, Lando en een opmerkelijk anime-project. De komende jaren hoeven fans zich dus niet te vervelen. Toch is er nu alsnog slecht nieuws. Tussen de aangekondigde Originals zit ook Rangers of the New Republic.

Een spin-off van The Mandalorian, geproduceerd door Jon Favreau en Dave Filoni. Sterker nog, de serie zou samen met Ahsoka en The Mandalorian een drieluik gaan vormen. Lucasfilm-president beschreef de drie series als een “climactic story event.” Geen onbelangrijk zijproject of spin-off dus. Rangers of the New Republic zou een grote rol gaan spelen in het cinematic universe dat Favreau en Filoni aan het opbouwen zijn.

Het Cara Dune-fiasco

Daar gaat verandering in komen. Volgens betrouwbare bronnen van Variety is Rangers of the New Republic namelijk niet meer in actieve ontwikkeling. De serie ligt te verstoffen op de plank. Het is onduidelijk of Lucasfilm het project volledig heeft gecanceld of dat men er nog mee aan de slag zal gaan in de toekomst, maar het is duidelijk dat men dan terug naar de tekentafel zal moeten gaan.

Oplettende fans kunnen waarschijnlijk wel invullen waarom. Cara Dune zou naar verluidt een grote rol gaan spelen in Rangers of the New Republic. Zij was immers een ranger in The Mandalorian. De actrice die Cara Dune speelt, Gina Carano, is echter door Lucasfilm eruit getrapt na onacceptabele tweets. Exit Carano.

De Star Wars-keuze is reuze

Vervolgens deden er geruchten de ronde dat Lucasfilm alsnog met de serie door wilde gaan, maar met een nieuwe hoofdrolspeler. De naam Hera Syndulla (Star Wars Rebels) deed al de ronde. Met zoveel projecten in de pijplijn hebben Disney+ en Lucasfilm echter alle ruimte om enkel door te gaan met Originals waarvan ze zeker zijn. Blijkbaar voldoet Rangers of the New Republic voorlopig niet aan die eis.

Met eerst nog Obi-Wan Kenobi en Boba Fett op de planning hebben Favreau en co. gelukkig nog alle tijd om een alternatieve route uit te stippelen.

R.I.P:

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.