Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 dec 2020
Leestijd: 5 minuten

Disney onthult 10 (!) nieuwe Star Wars-series en films

Het is ook Disney niet ontgaan dat The Mandalorian een groot succes is. Het bedrijf heeft afgelopen nacht maar liefst tien nieuwe Star Wars-series en -films onthuld.

Lucasfilm-president Kathleen Kennedy onthulde de toekomst van Star Wars tijdens Investor’s Day, een online-evenement voor investeerders en daarmee dus aandeelhouders. De kersverse Disney-CEO Bob Chapek en consorten onthulden in totaal maar liefst meer dan honderd nieuwe films en series, waarvan een groot deel naar Disney+ komt.

We zetten de gloednieuwe Star Wars-projecten voor je op een rijtje.

1. Rogue Squadron

We trappen af met de enige Star Wars-film die is onthuld: Rogue Squadron. De regie is in handen van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins, waarmee het de eerste Star Wars-film wordt die door een vrouw is geregisseerd. Rogue Squadron komt uit in december 2023. Met die details en de onderstaande teaser moeten we het voorlopig helaas doen.

2. Lando

Lando Calrissian krijgt zijn eigen serie op Disney+. Justin Simien (Dear White People) gaat met de show aan de slag. Er zijn nog geen nieuwe beelden, maar de sizzle reel die getoond werd van oude beelden werd voorzien van een funky 70’s soundtrack. Verder is ook over deze serie nog niks bekend. Zo weten we bijvoorbeeld dus ook nog niet of de serie over de jonge Lando van Donald Glover of de originele Lando van Billy Dee Williams gaat.

3. Ahsoka

Het grote nieuws waar fans van The Mandalorian al op hoopten kwam sneller dan verwacht: Rosario Dawson’s Ahsoka Tano krijgt haar eigen serie. De show over de voormalig Jedi gaat zich tijdens de gebeurtenissen uit The Mandalorian afspelen. Tijd voor Thrawn?

4. Star Wars: The Acolyte

Fan van Netflix-hit Russian Doll? Dan kun je ergens in de komende jaren terecht op Disney+ voor The Acolyte, een serie die door Lucasfilm wordt bestempeld als thriller. We gaan terug naar de High Republic, een tijdperk ver voor de prequels. Leslye Headland, de maker van Russian Doll, belooft een verhaal vol duistere geheimen en opkomende Dark Side-krachten. Mysterieus!

5. Andor

We wisten al een tijdje dat Andor er aan zat te komen, maar Lucasfilm-president Kathleen Kennedy heeft dat nieuws nu officieel gemaakt met een sizzle reel. Andor speelt zich af voor de gebeurtenissen van de ondergewaardeerde film Rogue One: A Star Wars Story en volgt de avonturen van piloot Cassian Andor. Met Diego Luna in de hoofdrol! In tegenstelling tot de meeste onthullingen hebben we ook eindelijk een releasedatum te pakken. Althans, de serie komt in 2022 uit. Niet echt concreet, maar beter dan niks!

6. Rangers of the New Republic

Het Disney+-feest bljft maar doorgaan. Ook Rangers of the New Republic is een spin-off van The Mandalorian, en speelt zich dan ook tijdens de gebeurtenissen uit die serie af. Dat is ook direct alles wat we weten over deze gloednieuwe Star Wars-serie.

7. Obi-Wan Kenobi

Groot nieuws! Anakin-acteur Hayden Christiansen keert terug naar de wondere wereld van Star Wars. Hij gaat Darth Vader spelen tegenover Ewan McGregor als Obi-Wan Keniobi in de serie… Obi-Wan Kenobi. Een droom voor menig fan, en een reünie van formaat. Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar na Revenge of the Sith af. Lees hier meer over deze serie.

8. The Bad Batch

Ook op animatie-gebied wordt Star Wars een serie rijker. Volgend jaar komt The Bad Batch uit, een spin-off van Star Wars: The Clone Wars. De serie volgt een elite-groep van experimentele klonen, ook wel bekend als de Bad Batch. Elke kloon wijkt genetisch af van de rest van het leger, met extreme skills als resultaat. Kort na The Clone Wars bevinden de elite-soldaten zich in een universum dat op chaotische wijze rap aan het veranderen is. Ze nemen allerlei gevaarlijke missies aan om te overleven en een nieuw doel te vinden.

9. Visions

Ook Visions is een gloednieuwe aimatieserie, maar van een compleet ander kaliber dan de rest. In tegenstelling tot The Bad Batch bestaat uit Visions namelijk uit losstaande korte films. Een soort Animatrix, maar dan voor Star Wars. Disney schakelt de grootste anime-studio’s uit Japan in om de wereld van George Lucas in een nieuw jasje te steken. Wat een bizarre doch brute combinatie van werelden. Visions komt in 2021 naar Disney+.

10. A Droid Story

Tot slot is er nog A Droid Story, een animatiefilm die ontwikkeld wordt door Lucasfilm Animation en het special effects-team van Lucasfilm. Disney beschrijft het project als een “episch avontuur” waarin R2-D2 en C-3PO een gloednieuwe Star Wars-held vergezellen.

(11. Taika Waititi’s Star Wars-film)

Het is maar de vraag of je dit een aankondiging kan noemen, maar Disney heeft nog eens bevestigd dat er een gloednieuwe Star Wars-film met Thor: Ragnarok‘s Taika Waititi als regisseur in ontwikkeling is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney onthult 10 (!) nieuwe Star Wars-series en films
Sluiten