Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 dec 2020

Jon Favreau onthult goed en slecht nieuws Boba Fett en The Mandalorian

Jon Favreau maakt eindelijk een einde aan de onduidelijkheid rondom The Book of Boba Fett en The Mandalorian, maar er is ook slecht nieuws.

De finale van het tweede seizoen van The Mandalorian was nagenoeg perfect. Fans geven de aflevering een 9.9 op IMDb. Daarmee komt de overkoepelende score van de Star Wars-serie op 8.7 uit. Niet misselijk.

The Book of Boba Fett

Showrunners Jon Favreau en Dave Filoni plakten zelfs nog een verrrassing aan de finale vast. Een post-credits-sccène onthulde dat we naast de onlangs aangekondigde berg aan Star Wars-series op nog een spin-off kunnen rekenen: The Book of Boba Fett.

Naast die naam en een release in december 2021 bleef de show echter een groot mysterie. Krijgt Boba Fett zijn eigen serie, of gaat het simpelweg om seizoen drie van The Mandalorian? Nu Grogu (tijdelijk) het toneel verlaat kan de focus van de show immers verschoven worden naar de premiejager.

Jon Favreau schept duidelijkheid

Het hele weekend gingen fans met elkaar in discussie, waarbij de wildste speculatie voorbij kwam. Daar heeft Jon Favreau nu gelukkig een einde aan gemaakt. Hij was te gast bij de talkshow Good Morning America. Daar bevestigde de Iron Man-regisseur dat The Book of Boba Fett een losse serie wordt, die zich in dezelfde wereld en tijd afspeelt. De productie komt naast Favreau en Filoni nu ook in handen van Robert Rodriquez, die tevens de aflevering met Baby Yoda op de berg regisseerde.

Ook legde hij uit dat de Boba Fett-serie en The Mandalorian niet naast elkaar gaan draaien. De productie van The Mandalorian seizoen drie gaat pas van start na The Book of Boba Fett. Daarmee lijkt ook direct het slechte nieuws duidelijk: waarschijnlijk komt The Mandalorian seizoen drie dus pas in 2022, al heeft Favreau daar nog niks over gezegd.

En Baby Yoda dan?

Het zal zuur zijn om zo lang zonder Baby Yoda en Din Djarin te moeten, al kan Din natuurlijk wel een kleine rol in The Book of Boba Fett spelen. Toch is het wat ons betreft geweldig nieuws. Het betekent dat Disney niet gretig Baby Yoda en Co. eindeloos uit wil melken, en Favreau en Filoni de ruimte krijgen om hun eigen verhalen te vertellen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Overigens doen er nu geruchten de ronde dat seizoen drie van de Mandalorian zich een stuk later afspeelt dan de eerste twee, en je dus op een Grogu kunt rekenen die zijn krachten wel onder controle heeft. Maar goed, neem dat nieuws voor nu met een korrel zout, tot we meer horen vanuit kamp Favreau. Op naar The Book of Boba Fett!

🎇Ondertussen trek in meer The Mandalorian? Dan mag je deze 13 verhalen niet missen!

The Book of Boba Fett The Mandalorian
Het officiële logo (Bron: Lucasfilm)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Star Wars

Reageer op artikel:
Jon Favreau onthult goed en slecht nieuws Boba Fett en The Mandalorian
Sluiten