Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Disney+: Marvel’s absurde nieuwe serie vol grote namen

In februari voegde Disney+ met Star meer dan 300 nieuwe titels toe. Waaronder ook Marvel-series, met het uitstekende Legion als hoogtepunt. Maar waar blijft het opvallende M.O.D.O.K.? Nou, op die vraag hebben we eindelijk een antwoord: de absurde serie is nu te streamen op Disney+!

Legion is een X-Men-serie van Noah Hawley, het genie achter de Netflix-hit Fargo. Doordat de show nu uiteindelijk op Disney+belandt, kunnen ook Nederlandse fans de serie bingen. Dat zou ook gebeuren met het opvallende M.O.D.O.K., maar een Nederlandse lancering bleef uit. Tot nu.

Marvel’s M.O.D.O.K.

Marvel’s M.O.D.O.K. is een van de projecten die al voor streamingdienst Hulu in ontwikkeling was voordat Disney+ werd gelanceerd. Hulu is in Nederland niet beschikbaar, waarmee de kans al groot was dat de show hier wel rechtstreeks op Disney+ gaat belanden.

Fans hoopten er in ieder geval op, want Marvel’s M.O.D.O.K. is in alle opzichten geen doorsnee superhelden-serie. Ten eerste omdat we geen superheld, maar een superschurk volgen. Dan hebben we het over niemand minder dan M.O.D.O.K., de leider van schurken-organisatie A.I.M.

De 10 beste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Stopmotion

En daar blijft het niet bij. De gehele show is namelijk opgenomen middels stopmotion-animatie. Dat levert een stijltje op dat direct opvalt, zo maakt de onderstaande trailer direct duidelijk.

De megalomane superschurk M.O.D.O.K. (Patton Oswalt) heeft lang zijn droom nagestreefd om ooit de wereld te veroveren. Maar na jaren van tegenslagen, mislukkingen en gevechten tegen de machtigste helden van de aarde, zitten M.O.D.O.K. en zijn kwaadaardige organisatie A.I.M. in de put. Verdreven als A.I.M.’s leider, terwijl hij zich ook bezighoudt met zijn afbrokkelende huwelijk en gezinsleven, staat het Mental Organism Designed Only for Killing klaar om zijn grootste uitdaging tot nu toe aan te gaan!

Disney+ in Nederland

Een heerlijke basis voor een komedieserie, en niet te missen voor Marvel-fans. Die kunnen vanaf vandaag met de absurde serie aan de slag. Elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering van Marvel’s M.O.D.O.K. uit op Disney+. Om 09:00, om precies te zijn.

Grote namen

Aan de cast gaat het in ieder geval niet liggen. Naast Patton Oswalt werkten namelijk onder andere ook Nathan Fillion, Whoopi Goldberg, Ben Schwartz en Melissa Fumero mee aan dit bijzondere project. En vergeet Jon Hamm niet, die de nieuwe Iron man speelt. Check hieronder de trailer, inclusief een gevecht tegen S.H.I.E.L.D.

Disney, als je meeleest: met dit soort creatieve series kun je ervoor zorgen dat de eindeloze barrage aan Marvel-series op Disney+ niet gaat vervelen!

Mission Implausible: Apple-CEO Tim Cook is omgeschoold tot meesterdief

M.O.D.O.K. Disney Plus Marvel
đź’Ą (Afbeelding: Disney)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.