Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans gaan los op behaarde arm in trailer Spider-Man: is Daredevil terug?

Eindelijk zijn we getrakteerd op de langverwachte eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home. Marvel Studios en Sony Pictures trekken het multiverse-blik eindelijk open. Net iets te gretige internetdetectives denken zelfs Matt Murdock, aka Daredevil gespot te hebben.

De trailer hint al naar een aantal oude bekenden, en laat de comeback van niemand minder dan Alfred Molina als Doc Ock zelfs al zien. Één nieuwkomer hebben we nog niet gezien: Daredevil, het alter-ego van de blinde advocaat Matt Murdock. Of toch wel?

Marvels plannen voor Daredevil

Op Netflix, in een ver verleden voor Disney+ een ding was, kreeg hij zijn brute eigen serie. Een groot succes, met misschien wel de best geadapteerde Marvel-schurk tot nu toe: Wilson Fisk, voortreffelijk gespeeld door Vincent D’Onofrio.

Al maanden doen geruchten de ronde dat Marvel Studios No Way Home aangrijpt om Daredevil te introduceren in het Marvel Cinematic Universe. Als we Spidey’s en schurken uit vorige cinematic universes terug gaan zien, dan is niks onmogelijk.

Vanuit meerdere hoeken kregen we de afgelopen maanden te horen dat fans ook daadwerkelijk hun zin gaan krijgen. Naar verluidt gaat Charlie Cox opnieuw Matt Murdock spelen, oftewel, Daredevil.

Hello Peter… Marvel dropt eerste trailer Spider-Man: No Way Home

Daredevil Netflix Disney
De cast van de Netflix-serie Daredevil, met in het midden Charlie Cox (Afbeelding: Netflix)

Spider-Man: No Way Home

Of het om een korte multiverse-rol of echt een langdurig filmavontuur gaat is onduidelijk. Eerst maar eens afwachten of Daredevil überhaupt gaat opduiken in Spider-Man: No Way Home.

Wellicht zijn fans iets té enthousiast over die mogelijkheid. Fervente Marvel-fans op Twitter menen namelijk Matt Murdock al gespot te hebben in de trailer van No Way Home. Ja, dezelfde trailer die je al gezien hebt.

Nee, je hebt niks gemist. Ze baseren die conclusie namelijk enkel en alleen op de meest generieke behaarde arm ooit. Ja, een arm. Check de onderstaande tweets en screenshots en oordeel zelf.

Een arm als bewijs

Zou het kunnen kloppen? Zeker. Als Marvel een keer Matt Murdock gaat introduceren, dan is No Way Home de perfecte kans. Peter Parker is immers in de problemen nu zijn geheime identiteit is verraden, en Murdock is een advocaat.

Maar het is niet alsof de arm in de trailer onmiskenbaar aan Charlie Cox toebehoort. Voor Marvel is het in ieder geval op zijn minst weer een duidelijk signaal waar de fans op zitten te wachten. Kevin Feige, doe ze nou eens een plezier en breng Daredevil terug!

Terwijl we op meer hints wachten speculeren de internetdetectives vrolijk verder:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.