Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Amazon accepteert Bitcoin voor betalingen en maakt eigen crypto’

Amazon werkt aan een eigen crypto en gaat Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Dat zegt een insider in de zakelijke krant City A.M.

De koers van Bitcoin is begin deze week omhoog geschoten, mede doordat PayPal de digitale munt accepteert als betaalmiddel. De grens van 50.000 dollar werd voor het eerst sinds half mei weer gepasseerd en verwacht wordt dat de koers richting het einde van het jaar verder zal stijgen. Vooral nu ‘s werelds grootste webwinkel de crypto vermoedelijk gaat accepteren als betaalmiddel.

‘Amazon accepteert Bitcoin al in 2021’

Volgens de bron begint Amazon eind dit jaar al met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel en daar houdt het volgens haar niet bij op. Uiteindelijk gaat het bedrijf volgens de bron meerdere crypto accepteren voor betalingen.

“Het begint bij Bitcoin, maar daarna volgen de andere grootste acht crypto’s. Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zijn waarschijnlijk de volgende”, aldus de insider. “Dit duurt niet lang meer, er wordt al sinds 2019 gewerkt aan de plannen. Het hele project is klaar om van start te gaan.”

Eigen crypto in 2022

Daarnaast werkt Amazon volgens haar aan een eigen cryptocurrency, maar daar is de rest van de wereld sinds deze vacature ook al van overtuigd.

Na de publicatie van die vacature, waarin gezocht wordt naar een productleider op het gebied van digitale valuta, schoot de koers van Bitcoin ook al even omhoog. “Amazon doet op dit moment onderzoek naar een eigen crypto, die in 2022 al op de markt moet komen”, zegt de bron van City A.M.

Op naar de 100.000 dollar?

Begin dit jaar voorspelden wilde experts dat de Bitcoin in 2021 al de grens van 100.000 dollar bereikt. Daar werd lachend over gedaan, maar als de geruchten over Amazon kloppen, kan deze voorspelling zomaar eens uitkomen. En volgens Twitter-CEO Jack Dorsey leidt dit uiteindelijk allemaal tot wereldvrede.

Eerder dit jaar werden de bovenstaande geruchten nog ontkend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.