Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 23 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Crypto weer flink in de lift: Bitcoin breekt grens van 50.000 dollar

Voor het eerst sinds mei is cryptomunt Bitcoin weer meer dan 50.000 dollar waard. Omgerekend is dat bijna 43.000 euro. En niet alleen Bitcoin zit in de lift: ook andere cryptomunten als Ethereum en Cardano werden fors meer waard.

Hoe komt het dat deze digitale munten weer flink in waarde stijgen?

Schommelende koers van Bitcoin

Dat Bitcoin weer door de grens van 50.000 dollar heen breekt, is goed nieuws voor investeerders. De koers zit alleen nog lang niet aan het record van april. Toen bereikte de munt een waarde van 65.000 dollar.

Nadat Elon Musk aangaf dat Tesla toch geen betalingen in Bitcoin zou accepteren vanwege de impact op het milieu, stortte de koers weer in. Op het dieptepunt was de cryptomunt niet meer dan 30.000 dollar waard. In mei daalde de Bitcoin ongeveer 40 procent in waarde.

Elon Musk de aanstichter?

Waarom de cryptomarkt nu weer in de lift zit, is nooit helemaal met zekerheid te zeggen. Toch is de kans groot dat Elon Musk ook hier weer mee te maken heeft. Tijdens de online Bitcoin-bijeenkomst B Word op 21 juli, vertelde de CEO dat Tesla alsnog Bitcoin als betaalmiddel wil accepten, zodra de winning ervan minder belastend is voor het milieu. Hij voegde daaraan toe veel vooruitgang te zien op dat vlak. Sindsdien zit de cryptomarkt weer in de lift.

Uit dit nieuws blijkt maar weer hoe volatiel de digitale munt is. Analisten en handelaren zijn het er niet over eens of het koersherstel duurzaam is, meldt Bloomberg. Sommigen zien deze stijging als bewijs dat Bitcoin de 100.000 dollar grens op een gegeven moment zal doorbreken. Anderen zijn het hier niet mee eens en denken dat de cryptomunt simpelweg zal blijven fluctueren. Only time will tell wie het bij het juiste eind heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.