Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Angelina Jolie maakt Instagram-debuut en breekt meteen record

Angelina Jolie is binnenkort niet alleen de koningin van Marvel’s nieuwe film Eternals. Ook op Instagram is heer en meester. Daar brak ze namelijk afgelopen weekend een record waar je U tegen zegt.

Op 20 augustus maakte de 46-jarige actrice een Instagram-account aan. Niet om vakantiekiekjes of promotiemateriaal voor een nieuwe film te delen.

Angelina Jolie op Instagram

Nee, voor serieuzere zaken. Haar eerste post was een foto van een hartverscheurende brief van een Afghaans tienermeisje.

Hoewel Jolie ongetwijfeld wilde dat de focus op de brief zelf zou liggen, legde de post haar geen windeieren. Ze heeft namelijk als snelste 1 miljoen volgers gekregen. Sneller dan de vorige recordhouders, waaronder David Attenborough en Rupert Grint.

Record: David Attenborough verslagen

De actrice had al binnen drie uur 2.1 miljoen volgers. Attenborough deed er vier uur en 44 minuten over en Grint kreeg het ook net niet binnen vier uur voor elkaar.

Op het moment van schrijven heeft Angelina Jolie zelfs al 7.5 miljoen volgers.

“Dit is een brief die ik heb gekregen van een tienermeisje in Afghanistan”, schreef Jolie bij haar eerste bericht. “Op dit moment verliest de Afghaanse bevolking hun vermogen om te communiceren op sociale media en om zich vrij uit te drukken.”

“Dus ik ben op Instagram gekomen om hun verhalen en de stemmen te delen van degenen over de hele wereld die vechten voor hun fundamentele mensenrechten,” aldus actrice, filmmaker en activiste.

Belangrijkere zaken

Een aantal grote namen heetten Jolie welkom op Instagram en dankten haar in de reacties voor het gebruik van haar platform om ‘awareness’ te verspreiden, waaronder de hoofdredacteur van de Britse Vogue, Edward Enninful, die zei: “Bedankt dat je je platform voor het goede gebruikt. ”

Je kunt haar hele bijschrift en de confronterende brief hieronder lezen. Belangrijkere zaken dan Instagram-records, celebrities en andere oppervlakkige internet-ongein.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.