Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer Spider-Man: No Way Home gelekt – Sony in paniek, fans gaan los

⚠UPDATE: de eerste trailer van Spider-Man: No Way Home is nu officieel uitgekomen en is hier te zien!


Wat een achtbaanrit. Fans smeken al maanden om een trailer voor Spider-Man: No Way Home, een film die voor 16 december op de planning staat. Nu is de vermeende trailer gelekt, en fans gaan los.

Naast wat stunts op Twitter bleef het opvallend stil rondom de blockbuster van Marvel Studios en Sony Pictures. Fans begonnen zelfs te speculeren dat er vanwege het grote aantal Marvel-films die nog dit najaar uitkomen er helemaal geen trailer zal komen.

Spider-Man: No Way Home

Gelukkig schiep Marvel Studios-baas Kevin Feige afgelopen week duidelijkheid: ja, er komt wel degelijk een trailer. Wanneer wilde hij nog niet zeggen, waarschijnlijk vanwege het feit dat Venom: Let There Be Carnage ook al uitgesteld moest worden. De angst voor een nieuwe golf blijft real.

Tot gisteren het nieuws lekte dat er vandaag, maandag 23 augustus, een eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home uit gaat komen.

Blijkbaar vond iemand binnen Marvel Studios of Sony Pictures dat te lang duren.

Trailer gelekt, Sony en Marvel grijpen in

Op Twitter en TikTok is de vermeende eerste trailer namelijk al gelekt. Sony is de gelekte video als de malle neer aan het halen, maar je kent het internet: fans delen de trailer sneller dan dat de studio in kan grijpen.

Daarnaast doen ook gelekte beelden van Willem Dafoe als de Green Goblin en Alfred Molina als Doc Ock gelekt. Wat een nostalgie!

Naar verluidt gaat het om een vroege versie van de trailer, met ontbrekende special effects. Daarmee hebben we waarschijnlijk ook meteen de manier te pakken waarop de No Way Home-trailer is gelekt. De gelekte beelden hebben naar verluidt een watermerk met de naam Wassila Lmouaci. Een VFX-artist die eerder onder andere aan Thor: Ragnarok werkte.

Dat betekent niet per se dat zij ook de leaker is. De video is snel met een smartphone opgenomen, het kan dus ook zomaar het geval zijn dat een collega over haar schouder stiekem heeft gefilmd.

Fans gaan los op Twitter

Hoe dan ook is één ding duidelijk: ja, er komt een trailer voor Spider-Man: No Way Home. Hoe snel blijft even de vraag, maar zeker nu de trailer over het internet rondzwerft is de kans groot dat Sony snel de officiële versie uit wil brengen.

Hopelijk gaat dat ook daadwerkelijk vandaag gebeuren. Ondertussen gaan fans los op Twitter:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.