Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Nu te streamen op Netflix: de eerste The Witcher-film scoort

Eindelijk staat Nightmare of the Wolf uit op Netflix, de eerste The Witcher-film. De eerste reviews zijn beloven veel, heel veel goeds.

Nadat de pandemie meermaals roet in het eten gooide is het eindelijk duidelijk wanneer het tweede seizoen van The Witcher naar Netflix komt. Je kunt 17 december in je agenda noteren. Vanaf dan kun je alle afleveringen in één keer bingen.

Netflix presenteert Nightmare of the Wolf

Er is nog een datum die je als The Witcher-fan moet onthouden. Dan hebben we het over 23 augustus. Oftewel: vandaag! Vanaf nu kun je op dezelfde streamingdienst namelijk Nightmare of the Wolf streamen, een heuse The Witcher-film.

Daarin volgen we niemand minder dan Vesemir, de wijze mentor van Geralt of Rivia. In tegenstelling tot de ‘normale’ serie en games is hij in Nightmare of the Wolf echter nog een jonge Witcher. Een brutale en avontuurlijke actieheld zelfs.

Een nieuw angstaanjagend monster bedrijgt het koninkrijk. Vesemir, die normaal zijn brood verdient door monsters te doden, zal alles op alles moeten zetten om daar een stokje voor te steken. Het resultaat is een, als we de eerste trailers moesten geloven, vermakelijke achtbaanrit van een animatiefilm.

Marvel sust akkefietje tussen ster Shang-Chi en Disney-CEO

Eerste reviews The Witcher-film

Maar pakt The Witcher: Nightmare of the Wolf ook daadwerkelijk zo uit? We kunnen voorzichtig een antwoord op die vraag gaan geven, want de eerste reviews van de Netflix Original zijn online verschenen!

We vatten de eerste beschikbare recensies van Nightmare of the Wolf voor je samen.

Tegenvaller of aanrader?

Michael Nalsh van Nerdist heeft goed nieuws voor fans van The Witcher. De nieuwe animatiefilm is niet zomaar een extraatje: “Het is meer dan alleen een aanvulling op de show. Het heeft iets te zeggen over deze wereld en de mensen die erin leven – wat ze willen van het leven en van zichzelf.” Hij beloont de Original met vier van de vijf sterren.

Samantha Nelson van IGN lijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn. Ze heeft zich goed vermaakt met de film, maar daarmee is alles ook wel gezegd: “The Witcher: Nightmare of the Wolf is geen slechte film, maar het mist fundamenteel een eigen identiteit.” Haar score? Een zesje.

Mama’s Geekly’s Tessa Smith raadt Nightmare of the Wolf juist aan voor nieuwkomers die de serie een te grote kluif vinden: “Voor degenen die zich afvragen of de Witcher-lore iets voor hen is, is dit de perfecte plek om te beginnen. Boeiend, intrigerend, bloederig – wat wil je nog meer?” Ook zij geeft de film vier van de vijf sterren.

Must-see

Matthew Aguilar van ComicBook is al helemaal positief. Hij beloont de animatiefilm met de perfecte score van vijf van de vijf sterren. Zijn conclusie: “Als je je hebt afgevraagd waar The Witcher over gaat, is dit een mooie introductie tot de wereld van de romans van Sapkowski of de live-actionserie. Als je al een fan bent van The Witcher, is dit een absolute must-see, en ik heb meer nodig.”

AVClub geeft Nightmare of the Wolf een B-: “Het is leuk om deze wereld, met al zijn onmenselijke monsters en monsterlijke mensen, vanuit een ander perspectief te zien, ook al is het niet zo verfrissend of boeiend als dat van Geralt.”

Format smaakt naar meer

Zheng Yi van GeekCulture is zeer enthousiast over de Netflix Original. “The Witcher: Nightmare of the Wolf is een spannend verhaal over liefde, avontuur, verraad, leven en dood. Het omvat waar het Witcher-universum over gaat en deelt toch nieuwe verhalen die zeer plezierig zullen zijn voor fans van de franchise.” Hij geeft de film een 8.3.

Tot slot hebben we nog de review van Fortress of Soltitude. Zij geven geen scores, maar Sergio Pereira is wel duidelijk over de potentie van het unieke format van Nightmare of the Wolf: “Hopelijk is dit niet de laatste anime die Netflix voor deze franchise verkent, want het format werkt wonderlijk goed in deze wereld.”

Nu op Netflix

Animatie biedt showrunner Lauren Schmidt om verhalen en actie te realiseren die in live-action onbetaalbaar of ronduit onmogelijk zouden zijn. Er zijn nog niet genoeg reviews voor een Rotten Tomatoes-score, maar blijkbaar levert dat met Nightmare of the Wolf een film op die meer dan een extraatje is. Je kunt gelukkig nu zelf oordelen: de film staat nu op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.