Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

iPad-gebruikers opgelet: WhatsApp heeft eindelijk naar je geluisterd

WhatsApp krijgt na jaren aan smekende fans eindelijk een echte native iPad-app. Dat blijkt uit de betaversie van de chat-app. Ook Android-tablets gaan volgen.

WhatsApp kent ondanks de populariteit van de app een hoop beperkingen. Pas sinds enkele jaren kun je in je browser chatten, en een verbinding met je telefoon is nodig om überhaupt WhatsApp te gebruiken.

WhatsApp gaat multidevice

Daar komt binnenkort verandering in. De ontwikkelaars van WhatsApp hebben de afgelopen tijd de basis van de app opnieuw aangepakt, met een veelbelovende nieuwe set aan features als resultaat.

De komende tijd wordt bijvoorbeeld uitgerold dat je geen telefoonverbinding meer nodig hebt. Is je smartphone even de verbinding met het internet kwijt of is je batterij leeg? Dan kun je gewoon verder chatten in je browser.

Multi-device chatten wordt dus een ding. Allemaal leuk en aardig, maar voorlopig blijft het beperkt tot meerdere smartphones en/of laptops/computers.

WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

Eindelijk een iPad-app

Met de nadruk op voorlopig. WhatsApp komt namelijk eindelijk naar de iPad. Iets waar fans al jaren om smeken. Ja, workarounds met de browser van je tablet bestaan al, maar een native app is toch even andere koek.

Het nieuws is afkomstig van de blog WABetaInfo. Zij houden de betaversie van de chat-app nauwlettend in de gaten en spotten daardoor vaak al vroeg aankomende features en veranderingen.

Zij weten te melden dat WhatsApp aan iets werkt wat het bedrijf ‘multi-device 2.0’ noemt. Zoals eerder genoemd wordt het dus mogelijk om de app op verschillende apparaten te gebruiken, zonder dat je een telefoon hoeft te koppelen. Ook tablets horen daarbij, die gloednieuwe apps krijgen.

Wanneer? En Android dan?

Je behoudt de encryptie die WhatsApp naar eigen zeggen zo veilig maakt. Net zoals het uitrollen van het bredere multidevice-plan is het onduidelijk wanneer de native iPad-app gelanceerd gaat worden.

Dat die langverwachte app eraan komt is echter duidelijk, aldus WABetaInfo. Zoals je op de onderstaande screenshots kunt zien bestaat er al een sectie in de iPhone-app waar je de gekoppelde apparaten kunt raadplegen, waaronder een iPad-app. Tevens komt er volgens de bloggers een Android-app voor tablets.

iPad-gebruikers opgelet: WhatsApp heeft eindelijk naar je geluisterd
🌟 (Afbeelding: WABetaInfo)
iPad-gebruikers opgelet: WhatsApp heeft eindelijk naar je geluisterd
🌟 (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog even afwachten dus. Voor veel gebruikers is het in ieder geval al feest: WhatsApp komt na jaren smeken eindelijk naar praktisch al je apparaten, net zoals Messenger, Telegram en andere grote concurrenten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.