Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 22 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit eet Henry Cavill om de spiermassa van Superman te behouden

Bij een indrukwekkend lichaam hoort een strikt eetschema, als we Henry Cavill mogen geloven. De Superman en The Witcher-acteur deelt de maaltijden die hij dagelijks eet om zijn lichaam in topvorm te houden, ook als hij even geen opnames heeft.

Al eerder schreven we over deze workout, die Henry Cavill doet om in shape te blijven. “Ook als het niet nodig is voor een rol, blijf ik trainen voor een bepaald basisniveau. Als het kan in de sportschool bij mij om de hoek, hier in Londen. Hard trainen, maar niet tot spierpijn aan toe. Dat komt in een korte periode voor de opnames wel”, zegt hij in een interview met Men’s Journal.

Dit eet Henry Cavill voor genoeg spiermassa

Naast flink door blijven trainen in de sportschool, is eten natuurlijk ook een belangrijke factor om groot en gespierd te blijven. Door de jaren heen heeft de acteur precies geleerd welke voeding voor zijn lichaam werkt, en daarom eet hij vrijwel elke dag hetzelfde. Zo vertelt Cavill dat hij de hele dag door eiwitten eet, en ongeveer elke drie uur een maaltijd naar binnen werkt.

Waarom The Witcher-ster Henry Cavill niet de nieuwe James Bond wordt

In een interview met People laat hij precies weten wat hij moet eten om zijn huidige fysiek en spiermassa te onderhouden. Als je wil eten als Superman, moet je dit dus ongeveer bijhouden:

Ontbijt: een shake met water, 1,5 eetlepel ‘scoop whey’ eiwitpoeder, 130 gram havermout en bessen. Daarnaast een omelet van twee eieren met kalkoenreepjes en 120 gram runderfilet.
Lunch: 170 gram kipfilet met witte rijst.
Snack: 170 gram kipfilet met bruine rijst.
Avondeten: 140 gram runderfilet of biefstuk met zoete aardappel.

Wel laat hij weten dat het op dit moment vooral zijn doel is om zijn fysiek te onderhouden in plaats van volledig ripped te zijn, omdat er geen shirtless scenes op de planning staan. Wanneer deze scènes wel weer in beeld komen, doet Henry Cavill er alles aan om weer net wat strakker te worden. Er staat dan dagelijks ook minder eten op het menu.

Wordt er ook nog gecheat?

Eens per week geniet de acteur van een cheat meal waarbij hij de regels van zijn strikte voedingsschema even los kan laten. Wat er dan op het menu staat? “Dat ligt eraan waar ik op dat moment ben, en hoe ik me voel.”

“Wat ik zo leuk vind aan het hebben van een wekelijkse cheat meal, is dat ik behoorlijk enthousiast kan worden van het bestellen van een pizza of Indiaas eten. Soms ga ik voor een volledige Sunday Roast, zodat ik er een heel event van kan maken.” Een Sunday Roast is een Engelste traditie waarbij er vooral heel veel geroosterd vlees op tafel komt. Wat eiwitten betreft, goed voor de spiermassa, zit Henry Cavill zelfs die dag dus nog best goed.

Niet alleen superhelden moeten hard werken voor een goed lichaam, anti-helden kunnen er ook wat van. Je leest hier alles over het indrukwekkende dieet van Flula Borg, die Javelin speelt in The Suicide Squad (2021).

Spiermassa opbouwen zonder vlees

Ben je vegetariër of zelfs veganist? Lees hier hoe je dan spiermassa opbouwt met je dieet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

cinemablendPeople

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.