Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Marvel-baas stelt fans die op trailer nieuwe Spider-Man wachten gerust

Normaliter krijgen we ruim voordat een film in de bioscopen draait al een eerste trailer te zien. Soms zelfs al een jaar van te voren. Spider-Man: No Way Home is vooralsnog het andere uiterste. Marvel-baas Kevin Feige heeft echter goed nieuws.

Die film komt op 17 december uit. Ondertussen nadert september en hebben we nog steeds geen trailer gezien. Ja, we weten dat Peter Parker samen met Doctor Strange het multiverse-blik open gaat trekken, maar bewegende beelden blijven vooralsnog uit.

Marvel’s tjokvolle najaar

Fans smeken al sinds begin van de zomer om een trailer. Even leken ze die ook te krijgen, tot het bleek dat Sony gewoon aan het trollen was. We werden getrakteerd op letterlijk een foto van een trailer. Van een vrachtwagen dus, niet een voorproefje op de film.

Het uitblijven van een trailer zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat Marvel Studios een tjokvol najaar heeft. Mede door de pandemie zijn er meer films dan normaal die uitkomen. Black Widow is net uit, op 3 september volgt Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings en eind oktober krijgen we Eternals te zien.

Daarna pas komt Spider-Man: No Way Home uit. Allemaal dit jaar nog. En dan hebben we het nog niet eens over het recente fenomeen van MCU-series op Disney+ die net zo goed gepromoot moeten worden.

Spider-Man: No Way Home

Overkill is het nog niet, zeker nu Marvel Studios diversificeert wat stijlen en genres betreft, maar de marketingcampagnes vergen een meesterplanner. Je wilt hype opbouwen voor elke film en show, zonder dat de consument helemaal de weg kwijt raakt.

Dat No Way Home pas vrij laat een trailer krijgt is dan ook niet zo vreemd. Ondertussen begint men zich echter af te vragen of de Spidey-film ├╝berhaupt een trailer krijgt. Kiest Marvel wellicht voor een gewaagd experiment waarbij we van te voren niks te zien krijgen?

Marvel-baas heeft goed nieuws

Nee, is het duidelijke antwoord op die vraag. Dat hoef je niet van ons aan te nemen, want niemand minder dan Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft het bekendgemaakt.

In een opvallend openhartig interview met ComicBook.com onthulde hij al wanneer de opvolger van Iron man haar debuut gaat maken. Gelukkig ging hij in datzelfde interview ook in op de vraag waar de trailer van No Way Home blijft.

Shang-Chi komt uit, de Eternals-trailer is net uit, maar ja, op 17 december hebben we de derde in onze Homecoming-trilogie met Sony en Jon Watts en met Tom Holland”, aldus Feige. “Ik kan alleen maar garanderen dat er een trailer zal zijn voordat de film uitkomt.”

Helaas wil hij dus nog geen datum verklappen, maar we gaan een trailer krijgen.

De best betaalde acteurs van nu verdienen meer dan ooit

Venom en de pandemie

Dat Feige, Sony en Marvel zo mysterieus doen over de timing is niet eens per se een kwestie van hype cre├źren.

Sony’s andere Marvel-film van dit jaar, Venom: Let There Be Carnage, is opnieuw uitgesteld vanwege de pandemie, richting 15 oktober. De kans is aanzienlijk dat Sony en Marvel Studios bang zijn dat No Way Home alsnog opgeschoven moet gaan worden. Het najaar zit al tjokvol en december is nog ver weg.

Afgelopen jaar hebben we gezien hoe er in het najaar alsnog een enorme golf kan ontstaan wat het virus betreft. Afwachten en tegen die tijd een knoop doorhakken lijkt dan ook de meest wijze strategie, in plaats van nu al je kruit te verschieten en/of fans teleur te stellen.

Geduld hebben dus. Maar dat er iets komt, is duidelijk.

Kro: alles wat je moet weten over Marvel’s nieuwe schurk uit Eternals

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.