Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Toekomst The Witcher niet zeker: Netflix sluit megadeal met showrunner

Netflix is blijkbaar niet alleen uiterst tevreden met het succes van The Witcher, maar ook met showrunner Lauren S. Hissrich. Ze heeft een megadeal van de streamingdienst gekregen, om ook buiten de fantasy-reeks om series te gaan maken. Maar dat is niet enkel goed nieuws voor fans van The Witcher, zo benadrukt ze.

Lauren S. Hissrich levert komende maandag niet alleen de eerste Witcher-film af maar is ook druk bezig met het tweede seizoen.

Meer dan The Witcher

Daar gaat nog veel meer bijkomen, of het nou binnen datzelfde fantasy-universum is of niet. Hissrich heeft namelijk voor een meerjarige deal met Netflix getekend. Of, zoals ze het zo mooi in de Amerikaanse media noemen: een megadeal.

Naast The Witcher zal ze ook andere gescripte series gaan schrijven en produceren voor de streamingdienst.

“Ik ben zo blij dat ik mijn thuis bij Netflix heb gevonden en kan niet wachten om door te gaan met wat een ongelooflijk bevredigende creatieve samenwerking was”, aldus Schmidt Hissrich in een persbericht. “Hoewel mijn hart bij de ‘The Witcher‘-franchise hoort, kijk ik er ook naar uit om de komende jaren in andere opwindende projecten voor hun wereldwijde publiek te duiken.”

Netflix blij met megadeal

Ook op Twitter uitte ze haar enthousiasme: “Ik kan niet doen alsof ik hier kalmpjes onder ben. Het is een carrièredroom die uitkomt!”

“Lauren is een formidabel talent met een sterke creatieve visie en een zeer brede skillset die ze gebruikt voor elk project dat ze aanraakt”, aldus Bela Bajaria, Global Head of TV voor Netflix. “Laurens werk aan ‘The Witcher‘ heeft haar neergezet als zowel een vooraanstaande maker als showrunner, en we zijn verheugd om met haar te blijven werken aan toekomstige projecten.”

The Witcher-fans moeten overigens niet te vroeg juichen.

Toekomst The Witcher niet zeker

Het grote succes van de franchise tot nu toe en de megadeal van de showrunner betekent niet dat Netflix ook lang door gaat met de serie.

Sterker nog, Schmidt Hissrich benadrukte deze week nog tegenover The Wrap dat er echt een sterk tweede seizoen nodig is om überhaupt de kans te krijgen om een derde seizoen te maken.

“Nee, er is geen formele verlenging geweest. In feite ligt mijn focus nu op seizoen 2, ” aldus de showrunner. “Ik bedoel, we hebben nu een releasedatum. We gaan lanceren op 17 december. Er is nog veel werk te doen in de postproductie, dus ik ben heen en weer aan het reizen tussen Los Angeles en Londen om dat af te ronden. En dat is gewoon, eerlijk gezegd, waar al onze focus nu op ligt, want we hebben een geweldig seizoen 2 nodig als we willen hopen op een seizoen 3.”

Goed teken

Hopelijk overtuigt alleen al Nightmare of the Wolf Netflix ervan dat we meer The Witcher nodig hebben. De eerste reviews beloven in ieder geval veel goeds:

Netflix scoort met nieuwe Witcher-film: eerste reviews verrassen

TW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.