Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ironheart: Marvel-baas onthult planning filmdebuut nieuwe Iron Man

De opvolger van Iron Man komt sneller naar het Marvel Cinematic Universe dan we dachten. Dat heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige bekendgemaakt. Het is tijd voor Ironheart.

Het is ondertussen twee jaar geleden dat Marvel-fans afscheid moesten nemen van Tony Stark. Robert Downey Jr.’s superheld bracht het ultieme offer in de strijd tegen Thanos.

Ironheart volgt Iron Man op

Gelukkig staat zijn opvolger al klaar. Er komt namelijk gewoon een nieuwe Iron Man, in de vorm van Ironheart. In de comics maakte Riri Williams, zoals ze heet, al haar debuut in 2016. Ze is een jong genie dat uit weggegooide onderdelen en restanten haar eigen Iron Man-suit bouwt.

Uiteindelijk krijgt ze de A.I. van de overleden Tony Stark als mentor. Een kant die Marvel Studios ook in het MCU lijkt op te gaan, als we gelekte officiële speelgoed-verpakkingen moeten geloven.

Eerst Black Panther: Wakanda Forever

Riri Williams krijgt haar eigen Disney+-show, Ironheart. Die serie heeft nog geen releasedatum, maar is wel al officieel aangekondigd. Toch wordt die show niet het debuut van de nieuwe Iron Man.

Ironheart gaat haar debuut namelijk maken op het witte doek. Dominique Thorne mag de rol voor het eerst gaan spelen in Black Panther: Wakanda Forever. Dat heeft niemand minder dan Marvel Studios-baas Kevin Feige zelf bekendgemaakt.

“We zijn nu bezig met de opnames van Black Panther: Wakanda Forever, en het personage van Riri Williams zul je eerst ontmoeten in Black Panther 2“, aldus Feige tegenover ComicBook.com. “Ze begon met filmen, dacht ik, deze week, nog voor haar Ironheart-serie.”

Marvel's Tony Stark kan sneller terugkeren in de films dan je denkt
Ironheart in de comics (Afbeelding: Marvel)

Toptalent in actie

Dat betekent dat we komende zomer al de opvolger van Tony Stark in actie gaan zien. Black Panther: Wakanda Forever staat namelijk op de planning voor 8 juli 2022. Throne zelf wordt al gezien als een megatalent: Marvel Studios gaf haar de rol zonder dat de 23-jarige actrice een auditie hoefde te doen.

Tot nu toe speelde ze rollen in If Beale Street Could Talk (2018) en Judas and the Black Messiah (2021), allebei ijzersterke films.

King of Atlantis

Naast Ironheart markeert Black Panther 2 naar verluidt ook het debuut van de iconische Marvel-held Namor en zijn thuis, Atlantis. Als we de geruchten moeten geloven zal Tenoch Huerta (Narcos: Mexico) de King of Atlantis gaan spelen.

7 superhelden die we in het Marvel Cinematic Universe willen zien

CBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.