Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Don’t worry, hier is het nieuwe Bob Marley-shirt van Ajax

De geruchten deden al langer de ronde, maar hier is het dan echt: het derde shirt van Ajax in de stijl van Bob Marley. Het shirt heeft natuurlijk alles te maken met Three Little Birds, een nummer dat in de Johan Cruijff Arena iedere thuiswedstrijd wordt gezongen voor de tweede helft.

Het langverwachte reggae-shirt is vandaag gepresenteerd door Ajax en de familie van Bob Marley, in samenwerking met kledingsponsor Adidas.

Het nieuwe Bob Marley-shirt van Ajax

Hoe maak je een shirt in de stijl van Bob Marley? Nou, sowieso door er de reggae-kleuren groen, geel en rood aan toe te voegen. Deze komen terug op de mouwen en de Adidas-strepen. Bekijk de eerste foto’s van het shirt in de onderstaande Instagram-post, gedragen door Mohammed Kudus, Ryan Gravenbergh, Jurrien Timber, Devyne Rensch en Daley Blind.

Ajax heeft sinds kort een A-status bij Adidas, wat betekent dat je in Adidas-shops over de hele wereld Ajax-shirts kunt kopen. Het shirt in de stijl van Bob Marley is wat dat betreft natuurlijk een prachtige marketingstunt.

Three Little Birds

Maar de oorsprong van het Bob Marley-shirt is minstens even mooi. Op 1 augustus 2008 speelde Ajax een saaie oefenwedstrijd, uit bij Cardiff City. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0, en omdat fans moesten wachten in het uitvak, draaide de DJ in het stadion het aanstekelijke Three Little Birds van Bob Marley. Het Ajax-publiek stond op, zong het nummer mee en dit herhaalde zich niet veel later in de Arena. Een traditie was geboren.

Ky-Mani, de zoon van Bob Marley, kwam het nummer zelfs een paar keer live zingen in de Johan Cruijff Arena. Zo ook in de pauze van de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene, in het succesvolle seizoen 2018-2019. Terwijl de klanken van Three Little Birds nog door het stadion galmden, scoorde Nicolas Tagliafico de 1-0. Nu mag hij hetzelfde proberen te doen in het nieuwe derde shirt, dat komend seizoen door Ajax wordt gedragen tijdens de wedstrijden in de Champions League. Je koopt het voor 70 euro in kindermaten en voor 90 euro in volwassen maten.

Check ook deze nieuwe collectie van COPA, met voetbalshirts geĂŻnspireerd op films en series.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.