Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Mythische grootsheid: Marvel stelt de Eternals voor het eerst aan je voor

Marvel Studios en Entertainment Weekly laten fans eindelijk kennis maken met de cast en onsterfelijke superhelden uit Eternals. Inclusief een kijkje in de keuken.

Marvel kondigde Eternals al in 2019 aan, met een geplande release in november 2020. Helaas gooide de pandemie roet in het eten en was de studio genoodzaakt om de kosmische superheldenfilm meermaals uit te stellen.

Eternals: Marvel gaat los

Nu staat de MCU-film gepland voor 3 november, dit jaar nog. Met Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings, Spider-Man: No Way Home en meerdere Disney+-shows op de planning is het dus een druk najaar voor Marvel-fans.

Toch valt Eternals direct tussen al die titels op. De film beslaat duizenden jaren en volgt de Eternals, een kosmische groep onsterfelijke superhelden die 35.000 jaar geleden naar de aarde zijn gestuurd om de mensheid te beschermen.

Verder weten we nog vrij weinig over de Marvel Studios-film. Waarom grepen ze dan niet in toen Thanos het universum dreigde te slopen? Waar waren ze toen New York aangevallen werd door Loki?

Maak kennis met de cast

De volledige trailer stamt alweer uit mei, met verder weinig voorproefjes op de film. Marvel Studios wil duidelijk het verrassingselement in stand houden, maar gelukkig hebben we nu wel een beter beeld van hoe de Eternals zelf eruit gaan zien.

Het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly heeft namelijk nieuwe close-ups van de onsterfelijke superhelden op Twitter gezet, inclusief een korte beschrijving van de kosmische held in kwestie. Helden die in hun eentje al met gemak Thanos aan kunnen.

Check ze hieronder, maar scroll vooral ook even door, want in hetzelfde magazine waren ook een aantal interessante citaten over de film te vinden, die we voor je hebben vertaald.

De aarde als personage

Eternals wordt geregisseerd door Chloé Zhao, die we kennen van Oscar-winnaar Nomadland. Na een aantal indiefilms wordt haar eerste blockbuster dus meteen een kosmische mega-productie.

Entertainment Weekly deelt dat ze zich vooral heeft laten inspireren door de originele comics van Jack Kirby, “zowel voor visuele inspiratie als voor de grootste manier van verhalen vertellen.”

Ook wordt er benadrukt dat ze “van het idee hield om de aarde zelf als een elfde personage in de film te behandelen, wiens reis we door de eeuwen volgen.”

Zhao legt in het blad uit: “Ik dacht, ik kan de film zo groots en zo episch insteken als onze betekenis in de kosmos, maar ik kan ook intiem gaan en alle interne worstelingen onderzoeken die we als mensen hebben. Omdat deze personages al zo lang onder ons hebben geleefd, hebben ze deels dezelfde worstelingen zoals identiteit, doel, geloof, persoonlijke vrijheid versus groter goed – alle dualiteit en gebreken die ons menselijk maken.”

Enorme comics-nerd

Marvel Studios-president Kevin Feige vertelde verder over het betrekken van Zhao bij het project en hoe veel ze eigenlijk van de comics weet:

“De waarheid is dat we Eternals niet eens zouden hebben geprobeerd te maken als Chloé er niet was geweest. We dachten, hier is een filmmaker die zowel een filmische visionair als een genre-nerd is. Ze kan ons allemaal verslaan als het gaat om manga en Star Wars en Marvel-comics. Het is nogal een verbazingwekkende combinatie. En deze film, denk ik, vertegenwoordigt alle immense multitudes van Chloé.”

Voor Feige en Zhao was het een grote uitdaging, want het was “soms een uitdaging was om de meer geaarde toon van de MCU in evenwicht te brengen met de mythische grootsheid van Eternals.”

Grote impact op het MCU

Dat belooft veel goeds! Ook opvallend: Entertainment Weekly legt uit dat Eternals een grotendeels op zichzelf staand verhaal zal vertellen,”specifiek focussende op de tien personages en hun reizen.”

Toch wordt het verplichte kost voor elke MCU-fan, want volgens het blad zal de een film “grote (indirecte) impact hebben op toekomstige verhalen.”

Het moge duidelijk zijn dat Marvel Studios en Chloé Zhao het niet op safe hebben gespeeld. Op naar 3 november dus! Vanaf dan draait Eternals in de Nederlandse bioscopen. Over een eventuele Disney+-release is volgens Feige nog niks bekend. Lees in de tussentijd het complete achtergrondstuk van Entertainment Weekly.

Chadwick Boseman is terug als T’Challa, en daar blijft het niet bij

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.