Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Chadwick Boseman is terug als T’Challa, en daar blijft het niet bij

Sinds afgelopen woensdag kunnen Marvel-fans weer Chadwick Boseman als T’Challa zien. Het is één van zijn laatste optredens. Een rol die de vorig jaar overleden acteur bloedserieus nam, zo benadrukken regisseur Bryan Andrews en Marvel Studios-baas Kevin Feige.

Vorige week ging de gloednieuwe Marvel-serie What If…? van start. Een Disney+ Original waarin een kosmisch wezen genaamd The Watcher je meeneemt door alternatieve werkelijkheden.

What If…? nu op Disney+

Elke aflevering staat een andere film uit het Marvel Cinematic Universe centraal, maar met een twist. De eerste aflevering draaide om The First Avenger. Wat nou als niet Steve Rogers, maar Peggy Carter Captain America was geworden?

What If…? wist eigenlijk meteen te verrassen. De controversiële animatiestijl werkte beter dan verwacht, dankzij opvallend filmische cinematografie en belichting. Het tempo lag wel absurd hoog, maar goed, de makers gaan er vanuit dat je de originele films hebt gezien.

Chadwick Boseman als T’Challa

Sinds afgelopen woensdag staat wat voor veel fans nu al de beste aflevering van de gehele serie zal zijn op Disney+. In de tweede aflevering van Marvel’s What If…? krijgen we namelijk voor een van de allerlaatste keren Chadwick Boseman als T’Challa te zien. Of beter gezegd: te horen.

Waar hij in de films Black Panther wordt, is dat dit keer anders. Aflevering twee stelt namelijk de vraag: wat nou als niet Peter Quill maar T’Challa Star-Lord was geworden?

Boseman nam de aflevering op voor zijn onverwachte dood in 2020. Zelfs Marvel wist niet dat hij ziek was. Volgens regisseur Bryan Andrews was Chadwick één van de eerste acteurs die aan boord was voor What If…?

“Hij las het script en hij vond het tof, hij vond het leuk dat hij een versie van de T’Challa die we kennen zonder mantel kon spelen. Dus hij kan iets lichter acteren, iets grappiger, en dit iets andere leven hebben, maar nog steeds in de kern – het is nog steeds die fantastische, geweldige persoon. Ik vind dat geweldig, en het feit dat hij de serie zo serieus nam, gaf ons zeker all the feels,” aldus Andrews tegenover Polygon.

Nieuw op Disney+: de bijzondere comeback van Chadwick Boseman als T'Challa
Boseman als T’Challa/Star-Lord (Afbeelding: Marvel)

Niet de laatste keer Black Panther

Overigens bleek deze week uit interviews dat we technisch gezien Chadwick Boseman de komende weken nog vaker gaan zien.

Andrews tegenover The Hollywood Reporter: “Er zijn nog een paar momenten dat hij kort opduikt in een paar andere afleveringen, dus we konden een beetje met hem opnemen tijdens de pandemie. Die opnames gingen via Zoom, en in de laatste opname, toen we klaar waren, vertelde ik hem egoïstisch genoeg hoe hoog ik hem heb zitten … Hij raakte zijn hart aan en hij was erg dankbaar, maar we hadden geen idee wat hij op dat moment doormaakte.”

Het onderschrijft nog maar eens hoe goed Boseman zijn ziekte tot het laatste moment verborgen heeft gehouden, maar desondanks alles bleef geven voor zijn rol als Marvel-held. Gelukkig hebben we dus nog meer korte momentjes met zijn T’Challa om naar uit te kijken. Wellicht ook mét de mantel van Black Panther.

Feige en Black Panther 2

Ook Marvel Studios-baas Kevin Feige benadrukte op de rode loper van Shang-Chi hoe Boseman vol enthousiasme met What If…? aan de slag ging, en dat de acteur zelfs door die ervaring Black Panther 2 wilde veranderen:

SRPolygon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.