Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel schiet in de roos met Shang-Chi: lovende reacties op nieuwe film

Met Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings brengt Marvel Studios op 3 september zijn eerste Aziatische superheld naar het witte doek. Met een typisch Hong Kong-stijltje en een brute dosis martial arts belooft het een unieke superheldenfilm te gaan worden.

Maar slaagt men daar ook in? De eerste reacties zijn binnen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings

De film draait eerst 45 dagen enkel in de bioscoop, om vervolgens ook naar Disney+ te komen. Disney-CEO noemde die benadering “een experiment”, een opmerking waar hoofdrolspeler Simu Liu allesbehalve blij mee was.

De controverse die ontstond werd gelukkig later gesust op de rode loper door Marvel Studios-baas Kevin Feige, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Dat gedoe mag je snel weer vergeten, want het feit dat Feige op de rode loper stond betekent maar één ding: Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings is in première gegaan!

Eerste reacties zijn binnen

De aanwezig pers mag voorlopig nog geen volledige reviews delen, maar de eerste reacties zijn wel al op Twitter te vinden. We speuren ze voor je op en zetten ze onder elkaar. Heeft Marvel echt een unieke superheldenfilm in handen, of is Shang-Chi generieker dan we hopen?

Check hieronder wat de aanwezige journalisten van de film vonden:

Juich (niet te vroeg)

Al met al lijkt Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings een topfilm te gaan worden. Met name de strakke vecht-scènes en het brute martial-arts-sausje komen steeds terug.

Voor fans van het betere acteerwerk is het dus hoog tijd om 3 september in je agenda te zetten. Juich echter nog niet te vroeg, want het is vaker gebeurd dat een film op basis van de eerste reacties een dikke negen leek, maar uiteindelijk toch een prima maar niet fantastisch zeventje bleek te zijn. Gelukkig kunnen we snel zelf een oordeel vellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.