Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nerf richt vizier op volwassenen met iconisch geweer uit Aliens

Nerf komt binnenkort met misschien wel het meest iconische science-fiction-geweer uit de filmgeschiedenis: de M41A Pulse Rifle uit Aliens. Een technisch hoogstandje waarmee je met gemak je neefjes uitschakelt. Mits je geduld hebt.

Inhaken op grote filmfranchise is een lucratieve strategie voor grote speelgoedfabrikanten. Kijk alleen al naar LEGO: al decennia vliegen Harry Potter en Star Wars-sets over de toonbank. De Deense fabrikant viert zelfs de twintigste verjaardag van de Harry Potter-films met een peperdure set waarvan je spontaan begint te watertanden.

Nerf richt vizier op volwassenen

Ook Nerf kan er wat van. Je weet wel, van de plastic kleurrijke geweren en pistolen waarmee je neefje rubberen pijltjes met verrassende kracht op je af schiet. Stiekem ook uiterst vermakelijk voor een shootout tussen volwassenen.

Dat weet Hasbro, het moederbedrijf achter Nerf, ook drommels goed. Van gemotoriseerde reusachtige wapens tot The Walking Dead en The Mandalorian-geweren: de fabrikant weet dat volwassen consumenten een diepe portemonnee hebben.

M41A Pulse Rifle uit Aliens

Daar wil het merk nu ook aanspraak op gaan maken met het meest iconische science-fiction-geweer uit de filmgeschiedenis. Dan hebben we het over de M41A Pulse Rifle uit Aliens (1986).

Nerf komt met een 78 centimeter lange replica waarmee je razend snel Elite-pijltjes af kunt schieten, gepaard met door de film geïnspireerde geluiden. Er zit zelfs een schermpje op de zijkant die het aantal resterende pijltjes in je magazijn bijhoudt.

Aan de voorkant vind je bovendien een underbarrel granaatwerper. Daaruit komen de voor fans maar al te bekende Mega-pijltjes, die nog groter zijn. Het geheel wordt geleverd in een verpakking die regelrecht uit de film van James Cameron had kunnen komen.

Aliens Nerf M41A Pulse Rifle film
🤯 (Afbeelding: Nerf)
Aliens Nerf M41A Pulse Rifle film
🤯 (Afbeelding: Nerf)

Sigourney Weaver, even geduld!

Nu nog de veiligere felle kleuren zelf verven met een kleur die beter op de film aansluit en je hebt een overtuigend geheel.

Helaas duurt het nog even voor je je Sigourney Weaver kunt wanen. De Nerf Aliens Pulse Rifle wordt namelijk pas na oktober 2022 geleverd. 2022 ja, niet 2021. In Amerika gaat het iconische wapen 95 dollar kosten. Over een onvermijdelijke Europese release en bijbehorend prijskaartje is nog niks bekend.

Ach, een goed excuus om weer eens Aliens te kijken. Je kunt de scifi-klassieker streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.