Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

John Malkovich versus FBI-agent in trailer pandemie-film The Survivalist

John Malkovich neemt het als bendeleider tegen een voormalig FBI-agent op in The Survivalist, een post-apocalyptische actiefilm die angstaanjagend actueel is.

John Malkovich is ondertussen 67 jaar oud, maar de acteur is drukker dan ooit. Hij heeft volgens zijn IMDb-profiel alleen op dit moment al vijf series en films in post-production.

The Survivalist: pandemie-actie

De eerstvolgende film waarin we de Being John Malkovich-ster gaan zien is The Survivalist. Een post-apocalyptische dramafilm met Ruby Modine, Jonathan Rhys Meyers en dus Malkovich in de hoofdrollen.

The Survivalist had qua timing bijna niet op een beter moment kunnen uitkomen. Althans, wat de actualiteit betreft. De film gaat namelijk over een wereldwijde pandemie.

In tegenstelling tot (hopelijk) het echt zorgt de pandemie van de dramafilm ook voor het ondergang van de samenleving.

Sylver Stallone evenaart historisch record met The Suicide Squad

FBI-agent versus bendeleider

Meyers speelt een voormalig FBI-agent die een jonge vrouw, Sarah, probeert te beschermen tegen een grote bedreiging. Dan hebben we het over een door John Malkovich gespeelde bendeleider die het op haar gemunt heeft. Hij wil de vrouw voor zichzelf hebben, met één simpele reden: ze is immuun voor het virus dat de wereld kapot heeft gemaakt.

Dat doet sterk denken aan het plot van Children of Men, waarin Clive Owen een vrouw beschermt die als enige zwanger is in een wereld waar een virus voortplanten onmogelijk heeft gemaakt.

De enige hoop

Als Malkovich ook maar in de buurt weten te komen van die film, dan heeft regisseur Jon Keeyes goud in handen. De eerste trailer belooft echter wat oppervlakkiger doch enerverend vermaak.

We zien een gevecht tussen Meyers en Malkovich op de ranch van de voormalig FBI-agent. Malkovich heeft met zijn bende de beste man omsingeld, maar Meyers geeft het niet zomaar op. Sarah is immers de enige hoop die de wereld nog heeft om terug te keren naar het vroegere normaal.

Juich niet te vroeg

Klinkt tof, maar juich niet te vroeg. De trailer verraadt al dat we hier met een wat goedkopere B-film te maken hebben.

Bovendien werkte regisseur Keeyes eerder dit jaar al samen met Malkovich voor de film Rogue Hostage, die op het moment van schrijven een belabberde score van 3.1 op IMDb heeft. Op Rotten Tomatoes doet de film het met de slechtst mogelijke score (0 procent) niet beter.

1 oktober

Een slechte film over een pandemie kijken terwijl je zelf middenin in een pandemie zit: is dat juist een hilarische activiteit of behoorlijk deprimerend? Op 1 oktober gaan we ontdekken of The Survivalist desondanks weet te verrassen en beter uitpakt dan we verwachten.

Dan krijgt de post-apocalyptische film een beperkte bioscooprelease en kun je ‘m ook digitaal bemachtigen. Over een Nederlandse bioscooprelease is helaas niks bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.