Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla gaat betalen met Bitcoin accepteren op één voorwaarde

We zeiden het gisteren al na de uitlatingen van Twitter-CEO Jack Dorsey over Bitcoin en wereldvrede. Het is wachten op Elon Musk, die nu ook iets gaat roepen en daardoor de crypto-markt een slinger geeft.

En ja hoor, Elon Musk laat weten dat zijn bedrijf Tesla hoogstwaarschijnlijk weer Bitcoin gaat accepteren als betaalmiddel voor de elektrische modellen.

Tesla accepteerde sinds maart dit jaar de Bitcoin even als betaalmiddel, nadat de autofabrikant zelf 1,5 miljard dollar in de digitale munt had geïnvesteerd. In mei stopte Elon Musk de dienst weer, omdat hij zich zorgen maakt over de invloed van de crypto-valuta op het milieu.

Als Bitcoin groener wordt, gaat Tesla in zee

In dit artikel onderzochten we al eens wat de daadwerkelijke uitstoot van Bitcoin is. Conclusie: het is niet te ontkennen dat Bitcoin beter is voor het milieu is dan een giraal betaalsysteem. Daarnaast is de crypto-markt makkelijker te vergroenen dan het totale huidige bankensysteem.

Elon Musk vertelde tijdens de webinar The B World dat als 50 procent of meer van het Bitcoin-systeem op hernieuwbare energie draait, de digitale munt terugkeert als betaalmiddel bij Tesla.

‘I might pump, but I don’t dump’

In de crypto-wereld is pump and dump een bekend begrip. Een groep mensen probeert dan geld te verdienen aan een munt door een cryptocurrency te hypen op social media. Als veel mensen de munt kopen en de waarde stijgt, verkopen de ‘hypers’ de munt en maken ze winst. De rest van de kopers blijft met verlies achter.

Tesla en Elon Musk verkopen geen Bitcoins

Ook bij Elon Musk zien we dat zijn tweets en aankopen veel invloed hebben op de markt. Toch doet hij niet mee aan de gekte van kopen en verkopen. “Ik zie graag dat Bitcoin slaagt”, zegt de Tesla-baas, die benadrukt dat hij zijn munten niet verkoopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.