Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 26 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Bitcoin knalt omhoog na vacature Amazon en miljardairspraat

Je kon er de klok op gelijk zetten na de uitspraken van Twitter-CEO Jack Dorsey en Elon Musk van vorige week. Tel daar de vacature van Amazon bij op en het logisch dat de Bitcoin heeft de weg omhoog weer te pakken.

De waarde van cryptomunt bitcoin is weer toegenomen tot bijna 40.000 dollar, na een flinke dip vorige week. Naast de uitspraken van Elon Musk en Jack Dorsey hangt het herstel ook samen met de speculatie dat webwinkelconcern Amazon iets met cryptomunten gaat doen.

Amazon en Bitcoin

Onlangs was de digitale munt nog minder dan 30.000 dollar waard. Maar volgens CoinMarketCap gaat het inmiddels weer om meer dan 39.000 dollar. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld.

Amazon adverteerde vorige week met een vacature voor een productleider op het gebied van digitale valuta. Dat zou erop kunnen wijzen dat het concern in zijn webwinkels ook digitale munten wil gaan accepteren als betaalmiddel, denken kenners. Ook Tesla-topman Elon Musk liet zich vorige week dus weer positief uit over de bitcoin.

Nog een lange weg te gaan

Toch is de waarde van de munt nog ver verwijderd van de piek van medio april. Toen werd de bitcoin voor bijna 65.000 dollar verhandeld. Daarna ging de koers hard omlaag. Dat kwam volgens deskundigen onder meer doordat Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege zorgen over het milieu. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten bitcoinminers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.