Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib akkoord met UFC-comeback op deze (haalbare) voorwaarde

Volgens UFC-vechter Rafael Dos Anjos is Khabib Nurmagomedov bereid om terug te komen uit zijn pensioen. De Braziliaan deelde een tweet waarin hij dit nieuws naar buiten bracht. Volgens hem is er echter wel één belangrijke voorwaarde waaraan voldaan moet worden. En daar heeft de Braziliaan zelf invloed op.

In de tweet laat Rafael dos Anjos weten dat hij bericht heeft gekregen van de UFC dat Islam Makhachev zijn uitdaging geaccepteerd heeft. Op 30 oktober zullen ze het tegen elkaar op gaan nemen in gevecht dat vijf ronden duurt. Dit gevecht komt niet als een verrassing. Makhachev is hard op weg naar de top van de lightweight divisie. Hij staat inmiddels vijfde en dus is een gevecht tegen een grote UFC-naam een logische gevolg.

De UFC-comeback van Khabib Nurmagomedov

Het tweede deel van de tweet van Dos Anjos is een stuk verrassender. Volgens de voormalig UFC-kampioen is Khabib Nurmagomedov bereid om een comeback te maken als Dos Anjos erin slaagt om Islam Makhachev te verslaan. Eerder was Khabib zeer stellig. De Rus liet weten dat hij geen enkel plan meer had om ooit nog terug te keren.

Volgens Dos Anjos is Khabib Nurmagomedov bereid om uit zijn pensioen te komen om zijn ‘broer’ te wreken. Khabib en Makhachev zijn geen familie van elkaar, maar wel jeugdvrienden. De twee groeiden samen op en trainen al bijna hun hele leven met elkaar. Op dit moment staat Nurmagomedov in de hoek van Makhachev in zijn rol als trainer en coach.

Islam Makhachev is de favoriet

Khabib Nurmagomedov en de UFC hebben het nieuws nog niet bevestigd. Het is dus nog maar afwachten of Dos Anjos daadwerkelijk de waarheid spreekt. Mocht dat wel het geval zijn, dan is de kans nog steeds best kleine dat Khabib zijn comeback gaat maken. Makhachev is in uitstekende vorm en verloor slechts één van zijn 21 mma-gevechten. De ervaren Dos Anjos lijkt daarentegen op zijn retour. Zo verloor hij vijf van zijn laatste zes gevechten.

Khabib: ‘Mijn opvolger sloopt Dustin Poirier en UFC-kampioen Oliveira’

Gelukkig is in de UFC alles mogelijk, dus wie weet laat Makhachev zich verrassen door Dos Anjos. Hoewel we de Rus zeker zijn kans op de titel gunnen, gaan wij juichen voor zijn tegenstander uit Brazilië. Makhachev krijgt zijn kans nog wel, maar dit kan maar zo de laatste mogelijkheid zijn dat we Khabib Nurmagomedov ooit nog terug gaan zien in de UFC.

UFC-baas onthult wanneer Conor McGregor zijn comeback kan maken

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.