Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-baas onthult wanneer Conor McGregor zijn comeback kan maken

2021 is niet het jaar van Conor McGregor. De Ierse UFC-vechter verloor twee keer van Dustin Poirier en brak bij de tweede ontmoeting zijn scheenbeen. Dat leverde hele pijnlijke beelden op en betekent dat The Notorious voorlopig niet kan vechten. Hoe lang McGregor moet herstellen is afwachten, maar Dana White verwacht dat het een jaar gaat duren.

De grote baas van de UFC maakte dit bekend in een interview met Fox. Het Amerikaanse televisienetwerk vroeg Dana White hoe het er nu voor staat met Conor McGregor en wanneer de posterboy zijn comeback kan maken. Veel details kon White niet geven, maar hij meldde wel dat het herstel een jaar gaat duren. Voorlopig moet de UFC het dus zonder de populaire Ier doen.

I’ll be back!

Conor McGregor zelf heeft nog niets losgelaten over wanneer hij zijn comeback kan maken in de octagon. Dat betekent overigens niet dat hij stil is geweest. Via Instagram en Twitter houdt hij zijn fans op de hoogte. Vanuit een scootmobiel laat hij weten dat de operatie goed ging en dat hij nu, net als The Terminator, een ijzeren scheenbeen heeft. En daar is hij zelf verrassend blij mee.

Conor McGregor wil vooral vooruit kijken. Hij gaat nu volle bak aan de slag met het herstel en belooft sterker dan ooit terug te keren. Toch blikt hij ook nog even terug op het verleden en de oorzaak van de breuk. Hiervoor gaan we opvallend genoeg terug tot vóór het gevecht waarin het daadwerkelijk fout ging. Conor McGregor onthult dat hij al behoorlijk beschadigd de wedstrijd in ging. Wat er precies aan de hand was, lees je hier.

Conor McGregor gaat voor de titel

Door de scheenbeen breuk moeten we het dus een jaar zonder Conor McGregor doen. Dat is spijtig, maar die comeback gaat er komen. UFC-baas Dana White heeft namelijk al laten weten dat er een vierde gevecht tegen Dustin Poirier gaat komen. Het staat nu 2-1 in het voordeel van de Amerikaan, maar zo voelt het voor velen niet. McGregor moest opgeven door de breuk en niet omdat Poirier hem versloeg.

Conor McGregor lacht ondanks pijnlijke nederlaag en beenbreuk als laatste

Dit kan volgend jaar voor een hele interessante situatie gaan zorgen. Het is aannemelijk dat Dustin Poirier nu zijn kans gaat krijgen tegen titelverdediger Charles Oliveira. En in zijn huidige vorm moet je niet raar opkijken als de Amerikaan er ook met de riem vandoor gaat. Mocht dat het geval zijn, dan kan het dus zijn dat Conor McGregor zijn comeback gaat maken in een titelgevecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.