Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 11 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Pijnlijk! McGregor breekt scheenbeen en verliest opnieuw van Poirier

Het langverwachte gevecht tussen Conor McGregor en Dustin Poirier heeft niet het verloop gekregen waar de fans zo op hoopten. Al na één explosieve ronde was het voorbij. Niet door een knock-out, maar door een blessure. Conor McGregor verstapte zich in de laatste secondes en brak zijn scheenbeen.

De verwachtingen waren vooraf zeer hoog. Na de overwinning van Poirier begin dit jaar was de stand 1-1. Deze derde ontmoeting tijdens UFC 264 werd gezien als een soort finale. Daarnaast zou de winnaar een grote stap zetten richting een mogelijk titelgevecht. Dat laatste leek in de aanloop naar het gevecht echter een bijzaak. Dit gevecht ging om veel meer dan dat.

Sterk begin van Conor McGregor

De strijd tussen Conor McGregor en Dustin Poirier is veel persoonlijker. In het verleden hadden de twee nog wel respect voor elkaar, maar daar is inmiddels weinig van over. Beide kemphanen zijn elkaar behoorlijk beu en wilden niets liever dan hun rivaal vernederen. Dat was in de eerste ronde ook te merken.

Bekijk het hele gevecht hier:

Conor McGregor schoot het beste uit de startblokken. Met meerdere rake trappen pijnigde hij zijn tegenstander. Dustin Poirier bleef overeind en begon zich terug te knokken. McGregor besloot zijn plan om te gooien en maakte een onverwachte keuze. De Ier stopte met trappen en probeerde Poirier te verslaan met een guillotine choke.

Overname Poirier begin van het einde

Dit is echter niet de specialiteit van Conor McGregor. Poirier is de betere worstelaar en wist eenvoudig te ontsnappen. Op de grond draaide het gevecht richting de Amerikaan. Poirier deelde flink uit en McGregor kon alleen maar verdedigen. Slechts met een enkele upkick kon de Ier nog wat terug doen.

Het werd opeens overleven voor de Ier, die zo goed begon aan het gevecht. McGregor leek de bel te gaan halen, maar vlak daarvoor ging het toch mis. Net voor het verstrijken van de eerste ronde kwamen beide heren van de grond af. Dat leek in het voordeel van McGregor, maar het werd zijn ondergang.

Pas op: pijnlijke beelden

The Notorious moest herstellen na een gemiste stoot en verstapte zich. Bij het naar achter plaatsen van zijn been ging McGregor door zijn linker scheenbeen. De bel ging niet veel later, en het was meteen duidelijk dat dit ook meteen de laatste keer was dat de bel zou klinken. Conor McGregor wees direct naar zijn voet. De dokter had vervolgens niet lang nodig om vast te stellen dat een tweede ronde er niet meer in zat.

scheenbeenbreuk zorgt frustratie bij Conor McGregor

Zo wint Dustin Poirier voor de tweede keer op rij van Conor McGregor. Dit was echter niet de manier waarop hij had willen winnen. En zeker niet de manier waarop McGregor had willen verliezen. Die pijn en frustratie werd ook direct duidelijk. De voormalig UFC-kampioen was furieus en baalde zichtbaar van deze pijnlijke nederlaag. Overmand door emoties haalde hij uit naar Poirier en diens vrouw.

Hoewel de eerste ronde genoeg vuurwerk opleverde, werd McGregor vs Poirier III niet het gevecht waar veel fans zo op gehoopt hadden. Dit geeft echter ook mogelijkheden. Hoewel Poirier er een TKO bij heeft, zal deze een stuk minder goed voelen dan die van eerder dit jaar. Het is geen overduidelijke beslissing in deze tweestrijd, en dus is een vierde ontmoeting zeker mogelijk.

Poirier klaar voor UFC titelgevecht

Deze zal echter nog wel even op zich laten wachten. Door Conor McGregor twee keer te verslaan, heeft Poirier duidelijk gemaakt dat hij klaar is voor een titelgevecht. Een ontmoeting met Charles Oliveira, met als inzet de riem, lijkt de meest logische volgende stap.

Rico Verhoeven of Badr? UFC-legende Overeem onthult droomgevecht

Voor Conor McGregor is het uithuilen en opnieuw beginnen. De Ier heeft nu drie van zijn laatste vier gevechten verloren. Alleen Donald Cerrone wist hij te verslaan. In beide gevechten tegen Poirier heeft de Ier laten zien dat hij nog steeds tot de top behoort, maar het wordt nu wel tijd voor een overwinning. Een ontmoeting met Tony Ferguson zien wij wel zitten. Deze ontmoeting, tussen twee topvechters die in een lastige fase zitten, lijkt een garantie voor vuurwerk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.