Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 15 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Rico Verhoeven of Badr? UFC-legende Overeem onthult droomgevecht

Toen eerder dit jaar bekend werd dat de UFC het contract van Alistair Overeem niet ging verlengen, vroeg iedereen zich af of dit het einde betekende van zijn carrière. Inmiddels weten we dat dit zeker niet het geval is. De 41-jarige vechtersbaas is nog veel te gedreven om achter de geraniums te gaan zitten. The Reem zette zijn krabbel onder een contract bij Glory en keert terug als kickbokser. Maar wie is zijn belangrijkste doelwit? De kampioen Rico Verhoeven? Of toch oud rivaal Badr Hari?

Ruim twintig jaar lang was Alistair Overeem één van de grootste namen in de MMA-wereld. Hij maakte zijn debuut in het Japanse PRIDE FC en schopte het vervolgens tot Strikeforce en DREAM. Bij die laatste twee organisaties wist The Demolition Man zelfs kampioen te worden. In 2011 maakte hij de overstap naar het hoogste niveau: de UFC. Hier groeide hij uit tot een ware publiekslieveling en een vaste naam in de zwaargewicht ranglijst. Overeem mag met recht een MMA-legende genoemd worden.

Alistair Overeem wil Rico Verhoeven onttronen

Maar Alistair Overeem is niet alleen MMA-vechter, maar ook kickbokser. Door de jaren heen stond de in Engeland geboren vechtersbaas meerdere malen als K-1-vechter in de ring. En dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. In 2010 werd hij zelfs kampioen door onder andere Tyrone Spong, Gökhan Saki en de legendarische Peter Aerts te verslaan. Alistair Overeem werd zo de eerste houder van zowel een grote titel in het MMA, als in de K-1 World Grand Prix.

Badr Hari maakt rentree en begint wraaktocht richting Rico Verhoeven

Met Alistair Overeem haalt Glory dus een grote naam binnen, en zelfs een mogelijke kampioen. The Reem is inmiddels 41 jaar, maar hij is nog topfit en klaar om Rico Verhoeven van zijn troon te stoten. Dat is zijn doel. “Tegen Rico heb ik nog nooit gevochten en bovendien ga ik altijd voor de hoofdprijs. Dan kom je automatisch bij hem uit. Als ik moet kiezen, ga ik voor Rico,” aldus Alistair Overeem tegenover de Telegraaf.

Knokken tegen Badr en MMA-comeback

Rico Verhoeven domineert Glory al jaren en fans willen dat The King of Kickboxing nu eens echt getest gaat worden. Alistair Overeem is dé man die dat kan doen, al is er ook een goede kans dat er eerst een ontmoeting komt met Badr Hari. Zij stonden in het verleden al twee keer eerder tegenover elkaar, en een beslissend gevecht sluit Overeem zeker niet uit: “Badr is een mooi affiche, maar minder beladen. Ik heb al twee keer tegenover hem gestaan. Allebei hebben we een keer gewonnen. Als de fans het willen, doen we het.”

Verhoeven uitgedaagd door grote naam: ‘Ik kan Rico van zijn troon stoten’

Naast Rico Verhoeven en Badr Hari noemt Alistair Overeem nog een derde vechter die op zijn lijstje staat: Fedor Emelianenko. Deze Rus staat niet onder contract bij Glory, maar bij Bellator. Toch behoort een MMA-gevecht tegen deze levende legende zeker tot de opties. Alistair Overeem heeft juist voor Glory gekozen omdat zij hem de ruimte kunnen geven om deze lang gekoesterde MMA-wens in vervulling te laten gaan. “Hij is iemand tegen wie ik opkijk. We behoren tot dezelfde generatie, maar zijn elkaar altijd misgelopen. Ik heb goed contact met Bellator, waar Fedor aan is verbonden. We hebben al enkele verkennende gesprekken gevoerd,” aldus Overeem.

Glory: Overeem vs. Verhoeven

Het mag duidelijk zijn: Alistair Overeem is nog lang niet klaar om met pensioen te gaan. Het mislopen van een UFC-titel doet pijn, maar doet geen afbreuk aan zijn imposante carrière. Daarnaast ligt er nog genoeg moois voor hem in het verschiet. Zo kan hij nog legendarischer worden door Rico Verhoeven te onttronen. Wij kunnen niet wachten op deze nu al epische ontmoeting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.