Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Bruce Willis and Megan Fox jagen op seriemoordenaar in intense trailer

Megan Fox, Bruce Willis en de dochter van Sylvester Stallone spelen in Midnight in The Switchgrass, een intense misdaadthriller. De nieuwste trailer biedt hoop: weet Willis na vele B-films eindelijk weer te scoren?

Bruce Willis vult zijn zakken de laatste jaren vooral met simpele actiefilms. Projecten waarvoor hij maar een beperkt aantal dagen op de set aanwezig hoeft te zijn, maar die wel veel meer opleveren dan grotere dramafilms. Kleine budgetten, grote resultaten.

Bruce Willis harkt

Dat is nou eenmaal anno 2021 de realiteit in Hollywood. Ook een Liam Neeson kan veel meer geld vangen voor een actiethriller dan voor een dramafilm die wel iets unieks doet.

Hetzelfde geldt voor Tom Cruise: voor een actiefilm kan hij zo 20 miljoen vragen. Dramafilms komen vaak niet eens in de buurt van dat bedrag met hun totale budget.

Maar goed, terug naar Bruce Willis.

Megan Fox is terug

De eerste trailer voor zijn volgende project is namelijk uitgenomen. Dan hebben we het over de misdaadfilm Midnight in The Switchgrass, een intense thriller met naast Willis niemand minder dan Megan Fox in de hoofdrol.

Zij is weer helemaal terug in Hollywood, na een lange break. Ze was de afgelopen twee jaar al in zo’n negen films te zien, maar daarmee komt ze nog niet in de buurt van de absurde output van Willis. Hij speelde in zeven films sinds mei vorig jaar, en tot en met het einde van 2022 komen er nog acht aan. Ondanks de pandemie dus.

Goed, het zijn vooral B-films waarvoor hij maar een paar dagen op de set hoeft te zijn, maar het blijft een fascinerend hoofdstuk van zijn verder zo’n rijke carrière.

Netflix dropt eerste teaser voor The Witcher seizoen 2 en meer groot nieuws

Midnight in The Switchgrass

Randall Emmett, producent van onder andere The Irishman, maakt met Midnight in The Switchgrass zijn regiedebuut. Willis en Fox spelen twee FBI-agenten, genaamd Karl Helter en Rebecca Lombardi. Terwijl ze met een zaak bezig zijn in Florida, komen ze opeens een beruchte seriemoordenaar op het spoor.

Texas Ranger Byron Crawford (Emile Hirsch) jaagt al jaren op de crimineel, maar zonder resultaat. Lombardi biedt aan undercover te gaan om zo alsnog de seriemoordenaar in de val te lokken, maar de gevolgen van dat plan zijn veel groter dan de FBI-agenten hadden kunnen overzien…

Naast Willis en FOx bestaat de cast onder andere uit Lukas Haas, Colson Baker en Sistine Stallone. Ja, de dochter van Sylvester Stallone!

Kat-en-muis-spel

Al met al belooft Midnight in the Switchgrass een echte nailbiter te worden. Een misdaadfilm waarbij je continu op het puntje van je stoel zit, een echt kat-en-muis-spel. Verwacht echter geen Oscar-materiaal. Maar toch: na een praktisch filmloos jaar hopen we dat Willis zichzelf weer eens weet te overstijgen…

De film komt op 23 juli digitaal uit via allerlei platformen waar je films kunt huren. Vervolgens kun je de thriller op 27 juli op Blu-Ray en DVD bemachtigen. In Amerika staat er tevens een beperkte bioscooprelease op de planning, maar daar lijkt op het moment van schrijven in Nederland geen sprake van te zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.