Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Black Widow: vanaf deze datum stream je de Marvel-film gratis op Disney+

Op 9 juli komt Black Widow eindelijk uit, zowel in de bioscopen als op Disney+, waar je extra moet betalen. Maar wanneer kun je de film ook gratis op Disney+ streamen? Op die vraag hebben we eindelijk het antwoord.

Fans hebben lang geduld moeten hebben. Lionsgate begon al in 2004 met het ontwikkelen van een Black Widow-film, lang voor het Marvel Cinematic Universe überhaupt een ding was.

Black Widow krijgt eindelijk solofilm

Marvel kreeg de filmrechten voor het personage terug in 2006. Vervolgens maakte Scarlett Johansson haar debuut als Natasha Romanoff in Iron Man (2010).

Waar Captain America, Thor en andere Avengers in de jaren daarop hun eigen solofilms kregen, bleef een solofilm voor Black Widow uit. Tot we in december 2019 de allereerste trailer te zien kregen voor… Black Widow.

Vanaf toen werd het een kwestie van afzien. Marvel Studios was van plan om de actiefilm in mei vorig jaar uit te brengen, maar de pandemie gooide roet in het eten. De film verschoof naar november 2020.

De bioscopen in en op Disney+

Ondertussen zijn we meer dan een half jaar en verschillende nieuwe releasedatums verder. Op Disney+ knalt het MCU gewoon verder met series als WandaVision en Loki. Het overkoepelende verhaal gaat verder.

Gelukkig kunnen we op 9 juli alsnog Black Widow gaan kijken. Meer dan een jaar later dan aanvankelijk de planning was. De Marvel-film komt dan tegelijkertijd op Disney+ en in de bioscopen uit.

Spider-Man breekt records: LEGO onthult grootste Marvel-set ooit

Premiere Access

Op Disney+ kun je de film niet direct gratis gaan streamen. Black Widow komt namelijk net zoals Cruella en Milan uit in Premiere Access. Oftewel: 21,99 euro zul je af moeten tikken om de film 48 uur te kunnen streamen.

Ja, dan kun je zelf de film pauzeren wanneer je wilt om naar je eigen toilet te gaan, en als je met genoeg vrienden voor de buis gaat zitten dan is het goedkoper dan bioscooptickets. Maar de kans is groot dat je dan toch liever wacht tot de Marvel-film ‘gratis’ op Disney+ te zien is.

Black Widow gratis op Disney+

Gelukkig weten we nu wanneer dat het geval zal zijn. Op de Amerikaanse Disney+-pagina van de film is namelijk in de kleine lettertjes te lezen dat Black Widow vanaf 6 oktober gratis te streamen zal zijn voor alle abonnees.

Black Widow Marvel gratis Disney+
De officiële pagina (Afbeelding: Disney)

Met gratis bedoelen we dan: je hoeft niks bij te betalen om de film te gaan kijken, mits je een abonnement op de streamingdienst hebt. Van 9 juli tot 6 oktober zul je dus 21,99 euro moeten bijbetalen bovenop je bestaande abonnement. Of je plant natuurlijk een bioscoopbezoekje!

Single en Marvel-fan? Disney verkoopt life-size Iron Man

CBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.