Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt eerste teaser voor The Witcher seizoen 2 en meer groot nieuws

Je hebt trailers, je hebt teasers en dan heb je wat Netflix afgelopen weekend voor The Witcher seizoen 2 uit heeft gebracht. Een teaser van slechts twaalf seconden lang. Gelukkig is er meer nieuws.

The Witcher kreeg al het groene licht voor een tweede seizoen voor überhaupt het eerste seizoen op Netflix stond.

The Witcher seizoen 2 komt er aan!

Geen gekke zet, want de Original groeide vrijwel meteen uit tot één van de best bekeken Netflix-series ooit. Helaas leverde de snelle timing niet al een snel tweede seizoen op. De pandemie gooide in 2020 namelijk roet in het eten. De opnames moesten meermaals stil worden gelegd, zelfs met kleine cast-wisselingen als gevolg.

Dat kun je echter allemaal weer vergeten, want Chief Content Officer Ted Sarandos heeft bekendgemaakt dat The Witcher seizoen 2 alsnog later dit jaar uit gaat komen.

Ciri is in gevaar

We weten nog vrij weinig over het plot, maar naar verwachting zullen Geralt en Ciri naar Kaer Morhen zullen trekken, de plek waar Geralt ooit als Witcher werd getraind. Verder beloofden de eerste officiële foto’s al een nieuw outfit voor Geralt, een trainende Ciri en een gevangen genomen Yennefer. Spannend!

Bovendien maakt de eerste teaser voor seizoen 2 al meteen duidelijk dat Ciri in gevaar is. In die schamele twaalf seconden zien we een paar korte shots van het personage, terwijl iemand “danger” roept. Duidelijke boodschap.

Witchercon

Wat The Witcher seizoen 2 betreft blijft het daar even bij. Maar er is meer nieuws rondom de franchise! Netflix heeft namelijk een gloednieuw evenement rondom de franchise aangeondigd.

Op 9 juli zal Witchercon plaatsvinden. Netflix organiseert het evenement samen met CD Projekt Red, de ontwikkelaars van de games waarop de serie gebaseerd is. De show zal naar verwachting gestreamd worden op Twitch en YouTube.

Nieuwe game?

Verder is er nog niks bekend over Witchercon, maar de streamingdienst heeft nog een hoop om te onthullen. Zo kun je waarschijnlijk rekenen op een eerste volledige trailer voor seizoen 2, komt er een animatiefilm aan, en is er een prequel in productie.

Wat dat betreft is het intrigerender dat CD Projekt Red aanwezig is. Na Cyberpunk 2077 hebben ze een hoop goed te maken. De ontwikkelaars hebben al gehint naar een nieuwe Witcher-game, zonder Geralt. Krijgen we daar op 9 juli de eerste aankondiging van? Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.