Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Meesterwerk: LEGO’s echt werkende Grand Piano-set

We hebben de afgelopen weken elk weekend een tof LEGO-lijstje gepubliceerd. Van de vetste auto’s tot sets die perfect zijn voor op vakantie. De hoogtepunten uit het brede aanbod van de Deense speelgoedfabrikant zijn vaak afkomstig uit de Ideas-lijn. Dat geldt ook voor de Grand Piano.

LEGO Ideas is een speciale website waar fans hun eigen designs kunnen delen. Dat is immers het verslavende aan de plastic bouwsteentjes: je kunt alles maken wat je maar wil, met soms jaloersmakend mooie kunstwerken als resultaat. Mooier dan wat LEGO zelf voor een schappelijke prijs in je lokale speelgoedwinkel in de schappen kwijt kan.

LEGO Ideas

Dankzij Ideas kunnen sommige van die fan-bouwwerken ook uitgebracht worden als ‘echte’ sets. Andere fans kunnen stemmen welke designs ze het mooi vinden. Vervolgens kiest het speelgoedmerk eens in de zoveel tijd een geschikte set uit, die dan ook daadwerkelijk uitgebracht wordt.

Met geschikt wordt dan vooral bedoeld: familievriendelijk, en met een aantal steentjes dat niet tot een onbetaalbaar prijskaartje leidt.  Oftewel, er bestaat een exclusief clubje aan LEGO-fans wiens ontwerpen echt wereldwijd in de schappen zijn beland.

Werkende Grand Piano

Vorig jaar konden we een nieuwe LEGO-set  aan dat rijtje toevoegen: de LEGO IDEAS Grand Piano. Deze miniatuur-piano bestaat uit maar liefst 3662 steentjes. De authentieke details die op deze schaal gerealiseerd zijn kun je al gerust indrukwekkend noemen, maar daar doet de speelgoedfabrikant nog een schepje bovenop.

De piano is namelijk in praktisch elk opzicht ook daadwerkelijk functioneel. De 25 individuele toetsen werken echt, je kunt het krukje in hoogte verstellen, de pedalen werken echt en je kunt het geheel dichtklappen. Net zoals een echte vleugel. Onder de motorkap vind je een klein elektrisch motortje, met zes AAA-batterijen.

Bron: LEGO

Bijbehorende app en prijskaartje

Je kunt zelfs de Power Up-app van LEGO gebruiken om de piano zelf nummers af te laten spelen. De app synchroniseert met de ingebouwde motor, waardoor de toetsen ook echt bewegen. Een prestatie van formaat, in meerdere opzichten. Twee exclusieve bedrukte steentjes maken het af met een gouden vintage LEGO-logo.

De LEGO IDEAS Grand Piano is nu verkrijgbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.