Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Guardians of the Galaxy komen naar jouw Playstation

De Guardians of the Galaxy komen naar jouw Playstation, PC of Xbox! De Marvel-helden krijgen nog dit jaar hun eigen spectaculaire singeplayer-game.

Disney heeft met Marvel en Star Wars twee megafranchises in handen. Spectaculaire werelden waar je als kijker het liefst zelf in rond zou lopen. Normaliter zou je zeggen: dat kan, dankzij games.

E3 is in volle gang

Helaas zijn beide franchises, uitzonderingen daar gelaten, de afgelopen jaren amper benut wat games betreft. EA heeft aan zitten kloten met de Star Wars-rechten, en de Avengers-game van afgelopen jaar was teleurstellend. Duidelijk een spel dat nog niet af was, zo bewezen alle bugs.

Tijd voor een tweede kans. De E3 is op het moment van schrijven in volle gang. Onze collega’s van WANT brengen je hier het laatste nieuws van de gamingbeurs. Wij pikken de krenten uit de pap.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Zoals de gloednieuwe Guardians of the Galaxy-game die is aangekondigd. Het team achter Deus Ex, Eidos Montreal, komt al op 26 oktober met een gloednieuwe avonturen-game. Ja, oktober dit jaar. Vier maanden na de eerste officiële aankondiging kunnen we dus al aan de slag als Star-Lord.

Het gaat om een third-person actie-avontuur. Gewoon singleplayer, geen multiplayer-gekkigheid met microtransacties en andere troep. Als speler ga je aan de slag met Peter Quill, aka Star-Lord.

Het verhaal speelt zich kort na een intergalactische oorlog af. De Guardians of the Galaxy zijn nog niet zo op elkaar ingespeeld als in de Marvel-films. Sterker nog, ze zijn nog niet eens een jaar actief als groep.

Jouw keuzes maken impact

Ondanks dat jij als speler Star-Lord aanstuurt, zullen de andere Guardians je altijd vergezellen. Onder andere Groot en Rocket knallen met je mee, aangestuurd door de computer. Hopelijk is de AI slim genoeg, want anders kan dat de game meteen nekken. Niks irritanters dan co-op spelen met een computer die fouten blijft maken.

De ontwikkelaars beloven dat jouw keuzes een grote impact op het verhaal gaan hebben. Als de leider van de Guardians of the Galaxy moet je op een gegeven moment bijvoorbeeld beslissen of je Groot of Rocket aan een monster-verzamelaar wilt verkopen. Nu hebben ontwikkelaars vaker beloofd dat keuzes het verhaal beïnvloeden, maar de potentie is groot.

Huismerk-superhelden

De eerste trailer belooft in ieder geval grootse schiet-actie, kleurrijke werelden, bizarre monsters en vooral natuurlijk heerlijke 80’s-muziek. Na de Marvel-films is zo’n soundtrack onderdeel geworden van het DNA van de Guardians of the Galaxy. Over DNA gesproken: het blijft toch wennen dat de personages er uitzien als de huismerk-versies van de MCU-helden…

PS5 en meer

Hopelijk zit Guardians of the Galaxy eerder in het hoekje van de laatste Spider-Man-game, dan dat we opnieuw een The Avengers op ons bordje krijgen. Gelukkig gaan we dat dus al snel ontdekken: Guardians of the Galaxy komt op 26 oktober uit op de PC, PS5, PS4, Xbox Series X en de Xbox One.

Nieuwe Xbox: Microsoft’s ijskoude antwoord op PS5 komt echt uit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.