Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Xbox: Microsoft’s ijskoude antwoord op PS5 komt echt uit

Hoe versla je als Microsoft de Playstation 5? Nou, het antwoord ligt later dit jaar in de winkels. Want slikt jouw Playstation blikjes bier?

De E3, ‘s werelds grootste gamingbeurs, is in volle gang. Van de nieuwe Battlefield en Forza tot een ambitieuze Marvel-game: onze collega’s van WANT hebben het laatste nieuws voor je klaar staan.

Xbox Series X minikoelkast

Ons viel vooral een ietwat merkwaardige aankondiging op. Toen Microsoft eind 2019 de Xbox Series X onthulde, vlogen de memes je om de oren. Met zo’n ontwerp was dat onvermijdelijk. Want geef toe: het is net een koelkast.

In plaats van er aanstoot aan te nemen, deden de marketingteams van Microsoft een gouden zet. Ze omarmden de memes en gingen achter de schermen aan de slag. Het resultaat was een Xbox Series X-koelkast. Ja, een echte koelkast, ontworpen als een 1:1 replica van de gamingconsole.

Het Xbox-logo aan de voorkant licht op, en je hoort zelfs het bekende opstartgeluid als je de deur opent. Tot slot maakt de groene gloed aan de binnenkant de Xbox-ervaring af.

Meer dan één

Helaas bleef het bij één exemplaar, dat op Twitter werd weggegeven. Het was dus meer een marketingstunt dan daadwerkelijk een product waarmee jij en ik onze werkkamers kunnen verrijken. Tot nu.

De techgigant heeft tijdens de E3 namelijk bekendgemaakt dat de Xbox Series X-koelkast echt uitgebracht gaat worden tijdens de aankomende feestdagen. Microsoft belooft dat het “s’ werelds krachtigste minikoelkast” gaat worden.

Jaar lang gratis wonen en werken in buitenland? Airbnb zoekt jou

Nieuwe Xbox: Microsoft's ijskoude nieuwe antwoord op PS5 komt echt uit
🎁 (Afbeelding: Microsoft)

Zelfspot

De zelfspot spat er vanaf, want in de “world premiere” van de koelkast pronkt het bedrijf ook met de “Xbox Velocity Cooling Architecture” van de koelkast. Een voor de leek nikszeggende term die ook een grote rol speelde in de aankondigingstrailer van de gamingconsole.

Voor nu blijft het nog even bij de onderstaande trailer. Microsoft heeft helaas nog geen prijskaartje en/of releasedatum bekendgemaakt. Ten tijde van de originele meme zei het bedrijf echter nog dat de minikoelkast 499 dollar waard was, dus begin maar alvast met sparen. Op naar kerst!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.