Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Jaar lang gratis wonen en werken in buitenland? Airbnb zoekt jou

Is het altijd al je droom geweest om de wereld rond te reizen en te werken en wonen waar je maar wil? Grijp dan nu je kans. Airbnb zoekt namelijk 12 mensen die ongeveer een jaar lang gratis willen wonen in Airbnb accommodaties over de wereld.

We hebben tijdens de coronacrisis gezien dat werken op afstand geen probleem hoeft te zijn. Daarom is de kans groot dat remote werken nu een vast onderdeel van onze levens wordt.

Airbnb speelt hier slim op in: ze lanceren een programma waarin 12 personen een jaar lang gratis kunnen wonen en werken in Airbnb-accomodaties.

Een jaar lang gratis wonen en werken via Airbnb

Zie je het al voor je? Zoom meetings op het strand, in je pauzes door een nieuwe stad slenteren of een nieuwe taal leren die je meteen kunt oefenen bij het doen van je boodschappen. Of je nou een jong gezin hebt, thuiswerkt, een creatieve ondernemer of een empty nester bent, Airbnb zoekt een gevarieerde groep van 12 personen (die elk 0 tot 3 reisgenoten mogen meenemen).

mensen staren uit raam van Airbnb
(Afbeelding: Airbnb)

Een once in a lifetime experience als je het ons vraagt. Want het bedrijf zal niet alleen alle kosten van de accommodaties dekken, maar ook een vergoeding geven voor je vervoer en suggesties doen voor Local Experiences.

In ruil daarvoor wordt wel gevraagd dat je jouw ervaringen met Airbnb deelt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het nomadisch wonen. Hierbij blijf je 28 dagen of langer in hetzelfde appartement. Airbnb wil de ervaringen van dit soort mensen in de toekomst verbeteren en vraagt hierom jouw hulp.

Wil jij het avontuur wel aangaan? Je kunt je tot en met 30 juni aanmelden via de ‘Live Anywhere’-pagina op de website van Airbnb. Als je wordt geselecteerd, begin met je een workshop ‘hoe leef je via Airbnb’ van The Senior Nomads. Dit koppel ging in 2013 met pensioen. Sindsdien woonden ze in meer dan 270 Airbnb accommodaties in 85 verschillende landen. Na de workshop zal je van september 2021 tot juli 2022 de wereld verkennen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.