Alrik de Jong
Alrik de Jong Podcasts 11 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

‘We willen het EK domineren met onze podcasts en liveshows’

Eerder deze week tipten we je deze top 8 EK Voetbal Podcasts. Leuk en aardig, maar hoe overleef je dat dagelijkse zwarte gat als je ze allemaal verslonden hebt?

Dan kom je als voetbaljunk in de obscure underground scene der voetbalpodcasts terecht, met een overdosis aan gebabbel over voetbal en randzaken. Yep, FC Afkicken.

Verslaafd aan FC Afkicken

Vanuit Club Atelier doet FC Afkicken 31 dagen lang verslag van het EK Voetbal. Je staat op met EK Daily, je luncht ermee, je volgt de wedstrijden van het EK tijdens de liveshow én je gaat na een lange voetbaldag weer naar bed met de dagelijkse podcast van EK Daily. Elke dag opnieuw, in een oneindige rush.

Bruce Tol, de spelverdeler van FC Afkicken, verklaart de aanpak van de almaar groter wordende podcastfabriek. “Wij willen het EK domineren met onze content. Daarom hebben wij voor verschillende liveshows en podcasts gekozen, zodat we alle voetballiefhebbers op de juiste manier kunnen bedienen in hun behoeften.”

Liveshows op YouTube met bekende gasten

Donderdagavond 10 juni trapte de dagelijkse avondshow EK Daily af. Maar vandaag (11 juni) begint het EK natuurlijk pas echt. Tot en met 12 juli word je iedere avond om 20.00 uur in een liveshow op het YouTube-kanaal van FC Afkicken bijgepraat over het laatste nieuws en de beslommeringen rond het Nederlands Elftal. Die show kun je later uiteraard ook terugkijken. Hieronder de eerste aflevering.

In de dagelijkse liveshow op YouTube wordt ook vooruitgeblikt op de avondwedstrijd (21.00 uur) en Skypen de makers met kenners uit binnen- en buitenland. In de studio zelf schuiven profvoetballers, trainers, scheidsrechters en vrienden van de show aan bij presentator Neal Petersen en sidekick Simon Cziommer. Het inmiddels legendarische item De Boot In, waarin gasten de bal in een boot proberen te schieten, keert ook in deze EK Daily terug. De hoogtepunten zie je in de dagelijkse avondshow van FC Afkicken.

Krantjes en DoriTalk

Vanaf 11 juni, de dag dat het EK begint, starten ook de andere programma’s en liveshows van FC Afkicken. Presentator Joost Hofman (klopt, dat is de bedenker van het Instagram-account van Diederik Gommers) start de dag om 9.30 uur met De Krantjes. In deze show bespreekt hij columns, verslagen, interviews en andere verhalen uit de (online) kranten. Ook dit gebeurt met verschillende gasten die dagelijks aanschuiven. Onder het genot van een glaasje jus d’orange en verse koffie is De Krantjes live te volgen via het YouTube-kanaal van FC Afkicken.

Net na het middaguur is het tijd voor ‘DoriTalk’. Profvoetballer Doriano Kortstam gaat elke dag om 13:00 live op het Instagram-account van FC Afkicken. Met vrienden uit de voetballerij en muziekindustrie bespreekt hij het EK op zijn eigen manier. Van Terence Kongolo en Jerr van Broederliefde tot Rai Vloet en Rarko, ze komen allemaal voorbij in DoriTalk.

EK Daily en andere podcasts

Naast de diverse liveshows worden er ook dagelijks drie EK Voetbal Podcasts uitgegeven. “We zijn niet voor niets het grootste podcastkanaal van Nederland op het gebied van sport. Maandelijks bereiken wij bijna zo’n half miljoen luisteraars en tijdens EURO 2020 willen wij deze zo goed mogelijk bedienen”, aldus Bruce Tol.

Elke ochtend staat er een kakelverse aflevering van de EK Daily Podcast voor je klaar, waarin je in 30 minuten het laatste EK-nieuws voorbij hoort komen. De hosts Neal Petersen en Bruce Tol laten ook hun analyses los op de wedstrijden van de dag ervoor en er wordt natuurlijk vooruit geblikt op de wedstrijden van de dag.

Vanuit De Bus

Maar hoe beleeft de rest van Nederland het EK? Dat gaat Lars Jesse van Eijden uitzoeken. Hij toert een maand lang kriskras door Nederland, op zoek naar de mooiste verhalen. Hij gaat langs bij voetballers, trainers, supporters en vrienden van de show en maakt daar dagelijkse een reportage van. Een nieuwe aflevering Vanuit De Bus kun je ook elke ochtend vinden in je favoriete podcast-app.

Ook aan liefhebbers van van voetbalweddenschappen wordt gedacht. Elke dag om 12:00 uur staat er een nieuwe aflevering van FC Betting online, waarin luisteraars naar de bettingtips voor de EK-wedstrijden kunnen luisteren.

Alle podcasts en liveshows van EK Daily kun je ook beluisteren en bekijken via de website van FC Afkicken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.