Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-gevecht komt op bizarre wijze ten einde na ware horrorblessure

Afgelopen weekend stond er weer een UFC-evenement op planning. Legende in wording Adesanya revancheerde zich door Vettori te verslaan, Nate Diaz ging ten onder tegen Leon Edwards en Moreno slaagde erin om Figueiredo in de houdgreep te nemen. Er viel dus genoeg te beleven in Arizona, al ging het na afloop vooral over het gevecht tussen Paul Craig en Jamahal Hill.

Hill was met acht overwinning op rij hard op weg naar de top van de light heavyweight divisie. Aan die opmars kwam afgelopen weekend echter een pijnlijk einde. En in dit geval bedoelen we nog pijnlijker dan normaal. Het gevecht tegen Paul Craig moest uiteindelijk gestaakt worden na een behoorlijk luguber blessure.

UFC-gevecht eindigt met armbreuk

Paul Craig schoot uit de startblokken en zocht vol de aanval tegen Jamahal Hill. De nog ongeslagen nummer vijftien van de ranglijst werd teruggedrongen en moest flink incasseren. Hill kon niet voorkomen dat hij naar het canvas geslagen werd, en daar ging het van kwaad tot erger. Na rake stoten liet Paul Craig zien ook een begenadigd worstelaar te zijn.

Alistair Overeem loopt horrorblessure op na ongekende mokerslag

De Schotse UFC-vechter zag zijn kans en greep de arm van Jamahal Hill. Daar zette hij vervolgens zoveel druk op dat deze brak. De scheidsrechter van dienst had dit echter niet in de gaten en Hill wilde niet opgeven. Wat volgde was een bizar grondgevecht waarbij flinke tikken werden uitgedeeld, terwijl de linkerarm van Jamahal Hill op een neer wapperde.

Uiteindelijk was de gebroken arm van de tot dat moment nog ongeslagen UFC-vechter niet meer te missen. De leidsman van dienst kon op dat moment niet anders dan Paul Craig uitroepen tot winnaar. Een zeer pijnlijke nederlaag voor Jamahal Hill, en dan bedoelen we niet alleen fysiek.

Pijnlijke nederlaag voor Hill

Ook zijn ego zal een flinke deuk hebben opgelopen. Dit is Hill’s eerste nederlaag in de UFC, en dat in het gevecht die hij misschien wel het liefste had gewonnen. Hij en Paul Craig zijn absoluut geen vrienden. Zo bleek wel in aanloop naar het gevecht. De twee zochten vooraf de confrontatie via social media en kregen het zelfs fysiek met elkaar aan de stok in het hotel. Daar moesten ze door beveiligers uit elkaar gehaald worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.