Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt betaalbare McLaren Elva met unieke minifiguur

Gedetailleerde LEGO-sets van exclusieve auto’s presenteert de Deense speelgoedfabrikant vaker. De McLaren Senna GTR van LEGO Technic kende je waarschijnlijk al. Welnu, dit bouwpakket heeft er een kleiner en goedkoper broertje bij: de Elva.

Toegegeven: als volwassene word je enthousiaster van de Senna GTR, die uit 830 steentjes en veel bewegende delen bestaat. Zo zit er een V8-replica in het model, waarvan de zuigers daadwerkelijk bewegen. Ook kunnen de voorwielen draaien door middel van een stuurwiel op het dak en heeft de GTR vleugeldeuren.

Samenwerking tussen LEGO en McLaren

De Senna is de meest nauwkeurige McLaren van LEGO. Maar om je verzameling compleet te maken of om samen met je zoontje te spelen, kun je nu de nieuwe McLaren Elva toevoegen aan je collectie. Deze set bestaat uit ‘slechts’ 263 bokjes. De auto is dan ook een stuk kleiner dan de GTR. Namelijk 4 x 16 x 7 centimeter (Elva) tegenover 9 x 32 x 12 centimeter (Senna).

LEGO Technic McLaren Senna GTR
McLaren Senna GTR. (Bron: LEGO)

De McLaren Elva komt in tegenstelling tot de Senna GTR niet uit te Technic-serie, maar is onderdeel van de LEGO Speeds Champions-reeks. Hiertoe behoren ook de Koenigsegg Jesko, Ferrari F8 Tributo en de Toyota GR Supra

Elva minder complex dan de Senna GTR

Hoewel het design van deze auto’s er goed uitziet, ontbreekt het de modellen aan technische features als elektrische aandrijving en scharnierende onderdelen. Doordat de bouwset minder complex is, is hij betaalbaar en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ondanks zijn prijs heeft model de originele McLaren-logo’s en velgen die lijken op die van de echte Elva.

McLaren Elva, LEGO
McLaren Elva. (Afbeelding: LEGO)

Bij de auto wordt een unieke LEGO-minifiguur geleverd. Het mannetje verwijst naar Rachel Brown, de hoofingenieur van de McLaren Ultimate Series. Het poppetje heeft een racepak, helm en moersleutel.

Recordbreker: LEGO’s grootste set ooit is nu beschikbaar

De McLaren Senna van Lecho Technic staat op dit moment te koop voor 54,99 euro en is gemaakt voor de wat oudere bouwer. De 1,77 miljoen kostende Elva is bij LEGO te koop voor 19,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.