LEGO dropt betaalbare en extreme Technic McLaren Senna GTR

LEGO trapt 2021 op 1 januari af door een nieuwe supercar toe te voegen aan haar rijke geschiedenis aan samenwerkingen met autofabrikanten. De LEGO Technic McLaren Senna GTR.

De McLaren Senna GTR komt die maand de reeds aangekondigde LEGO Technic Ferrari 488 GTE vergezellen. In tegenstelling tot de vaak peperdure gedetailleerde auto-replica’s van verzamelaars is dit nieuwe model verrassend betaalbaar.

LEGO Technic McLaren Senna GTR

Aan de McLaren Senna GTR hangt namelijk een prijskaartje van ‘slechts’ 49,99 euro. Daarvoor krijg je 830 steentjes. Ter vergelijking: deze LEGO Bugatti Chiron heeft 3599 onderdelen.

Dat verschil zie je ook terug in het model zelf. Het ontwerp van de McLaren Senna GTR is een stuk simpeler, met minder details. De 32 centimeter lange raceauto weet echter nog steeds de authentieke en herkenbare uitstraling van de real deal goed neer te zetten.

LEGO Technic McLaren Senna GTR
🚙 (Bron: LEGO)

In alle opzichten extreem

De bolide heeft een V8-motor met bewegende zuigers, mooie aerodynamische rondingen, openslaande tweevlaksdeuren en een opvallende paint job.

“Het opnieuw creëren van een auto die in alle opzichten zo extreem is als de McLaren Senna GTR met LEGO Technic, gaf ons een ongelooflijk interessante uitdaging”, aldus Uwe Wabra, Senior Designer, LEGO Technic. “Deze baanauto is anders dan de gewone auto’s waaraan ik eerder heb gewerkt.”

“Hij heeft een aantal unieke details, zoals silhouetten en de geweldige achterspoiler, die de bouwervaring onderscheidt van andere. Net zoals de ongelooflijke ingenieurs bij McLaren doen bij het ontwerpen van hun supercars, hebben we echt alles tot het uiterste gedreven, zodat het resulterende model perfect de kunstvorm die de McLaren Senna GTR is eer aandoet,” aldus de designer.

Bron: LEGO

Samenwerking

LEGO werkt voor het realiseren van dit soort modellen al jarenlang nauwgezet samen met de automerken in kwestie, in het geval van Ferrari zelfs al vijftien jaar.

Robert Melville, Design Director McLaren Automotive, licht toe: “Het team dat verantwoordelijk was voor het ontwerp van de McLaren Senna GTR werkte ongelooflijk nauw samen met hun design-tegenhangers bij de LEGO Group om de extreme looks, opwinding en essentie van zo’n ongelooflijke supercar voor LEGO Technic-fans vast te leggen.

Promotiepraat?

“Net als het echte werk zit het LEGO-model boordevol ongelooflijke details, van de achterspoiler tot de bewegende zuigers in de V8-motor en de tweevlakshoekdeuren, wat betekent dat we net zo trots zijn op het model als op de echte auto. ”

Allemaal vooral promotiepraat uiteraard, maar op 1 januari gaan we ontdekken of LEGO opnieuw een hit in handen heeft met dit racemonster. Dan kunnen we hem toevoegen aan ons wensenlijstje van must-have LEGO-auto’s.

Reageer op artikel:
LEGO dropt betaalbare en extreme Technic McLaren Senna GTR
Sluiten