Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Alistair Overeem loopt horrorblessure op na ongekende mokerslag

Met twee razendsnelle knock outs in zijn laatste twee gevechten stapte Alistair Overeem afgelopen weekend vol goede moed de octagon in. Ondanks dat tegenstander Jairzinho Rozenstruik nog ongeslagen was, kon Overeem rekenen op de favorieten rol. Met nog krap vijf seconde op klok leek hij die verwachtingen ook waar te gaan maken, maar toen sloeg het noodlot toe.

Het zwaargewicht blijft een bijzondere klasse in de vechtsport en dus ook in de UFC. Je kunt er nog zo goed voor staan en de wedstrijd onder controle hebben, die ene knock out stoot ligt altijd op de loer. Deze mannen delen mokerslagen uit die zo hard zijn, dat de gemiddeld de man ze niet kan navertellen. Hoeveel kracht er achter zo’n stoot zit, weet ook Alistair Overeem weer. Met nog vier seconde op de klok haalde de Surinamer Jairzinho Rozenstruik vernietigend uit.

Gescheurde lip voor Alistair Overeem

De stoot met rechts was genoeg om Alistair Overeem naar de grond te krijgen, maar daar bleef het niet bij. Niet alleen zijn reeks van twee overwinningen sneuvelde, ook zijn lip werd vernietigd. De klap was zo hard dat zijn lip tot aan zijn neusgat ingescheurde. De beelden kun je hieronder vinden, maar pas op! Ze zijn echt behoorlijk heftig.

Ook UFC-baas Dana White regeerde op de bloederige afloop:

De scheidsrechter van dienst greep direct in waardoor Jairzinho Rozenstruik met een TKO werd uitgeroepen tot winnaar. Enorm balen voor Alistair Overeem, want met nog vier tellen te gaan en een voorsprong op punten was de overwinning bijna binnen. Via Twitter liet de vechter na afloop dan ook weten dat hij er toch wel van baalde dat de scheidsrechter zo snel ingreep. Balen, maar hij neemt zijn verlies en geniet nu van zijn hechtingen.

Ongeslagen op weg naar de top van de UFC

Voor Jairzinho Rozenstruik was het in ieder geval weer een topavond. De 31-jarige vechter uit Paramaribo stapte in 2017 over van het kickboksen naar MMA. Dat is geen slechte keuze geweest, want met een record van 10-0 is er nog geen MMA vechter geweest die hem kon stoppen. Slechts één tegenstander is er überhaupt in geslaagd om de laatste bel te halen. De meesten gingen al in de eerste ronde gestrekt.

Nederlandse gaat voor de titel

Dankzij deze overwinning komt de top tien in de zwaargewicht divisie voor Jairzinho Rozenstruik steeds dichterbij. Alistair Overeem staat zesde en moet zijn hoop op een titelgevecht voorlopig weer even in de ijskast zetten. Toch mag Nederland nog hopen op een UFC kampioen in 2019. Aankomend weekend staat namelijk Germaine De Randamie in de octagon tegenover de regerend Bantamgewicht kampioen Amanda Nunes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alistair Overeem loopt horrorblessure op na ongekende mokerslag
Sluiten