Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven kan borst natmaken: Glory haalt UFC-legende binnen

Eerder dit jaar kondigde de UFC aan dat het contract van Alistair Overeem niet verlengd zou gaan worden. De Nederlandse vechtsport-legende moest op zoek naar een nieuwe werkgever, en die zoektocht heeft niet lang geduurd. Het management van de 41-jarige kickbokser en MMA-vechter heeft laten weten dat Overeem een nieuwe werkgever heeft. Glory sloeg toe en heeft eindelijk een waardige tegenstander voor Rico Verhoeven gevonden.

De chairman van Glory, Pierre Andurand, is intens gelukkig met het binnenhalen van Alistair Overeem: “vandaag is een historische dag voor deze sport en voor GLORY-fans, met thrillers van gevechten op komst die iedereen wil zien.” Welke tegenstanders Andurand in gedachten heeft, wil hij nog niet zeggen, maar deze laten zich natuurlijk wel raden.

Rico Verhoeven heeft er een concurrent bij

Glory wordt al jaren gedomineerd door Rico Verhoeven. Velen hebben geprobeerd om hem te onttronen, maar ze faalden allemaal. Alistair Overeem is één van de beste vechtsporters die Nederland ooit heeft voortgebracht. Met al zijn ervaring en talent zou hij in staat moeten zijn om het Rico Verhoeven heel moeilijk te maken. Een prachtig titelgevecht tussen deze twee Nederlandse grootheden lijkt onvermijdelijk.

Maar Rico Verhoeven is niet de enige interessante tegenstander. Ook een gevecht tegen een andere legende staat hoog op het verlanglijstje van de Glory-fans. We hebben het dan natuurlijk over Badr Hari. Zij stonden in het verleden al twee keer tegenover elkaar. In 2008 stapte Alistair Overeem als winnaar uit de ring. Een jaar later ging de winst naar Badr Hari. Het staat dus 1-1 en het is na dik tien jaar wel eens tijd voor een finale.

UFC-legende Alistair Overeem tekent bij Glory

Alistair Overeem tekent bij Glory een contract voor meerdere gevechten. Er is dus zeker een kans dat hij tegen zowel Rico Verhoeven, als Badr Hari gaat vechten. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. De verwachting is dat Alistair Overeem eind dit jaar zijn Glory-debuut gaat maken.

Verhoeven uitgedaagd door grote naam: ‘Ik kan Rico van zijn troon stoten’

Het binnenhalen van Alistair Overeem is een belangrijke zet voor Glory. De vechtsport-organisatie heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad en kon wel een boost gebruiken. Met het binnenhalen van Overeem lijkt dat wel te gaan lukken. De Nederlander is een grootheid in de vechtsportwereld. Hij won titels in zowel het kickboksen, als in MMA en was lange tijd actief op het allerhoogste niveau: de UFC. Daar staat hij zelfs in een illuster rijtje, net achter Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.