Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 7 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Verhoeven uitgedaagd door grote naam: ‘Ik kan Rico van zijn troon stoten’

Badr Hari, Jamal Ben Saddik, Hesdy Gerges, Guto Inocente, Mladen Brestovac en zo gaat de lijst nog wel even door. In de afgelopen zes jaar hebben vele vechters geprobeerd om Rico Verhoeven af te stoppen, maar niemand lijkt opgewassen tegen The King of kickboksing. Toch durft Tyrone Spong de uitdaging wel aan.

In een interview met voormalig vechter Clyde van Dam laat Tyrone Spong weten dat hij wel openstaat voor een comeback in de ring. De volgende vraag is dan natuurlijk wie zijn tegenstander moet worden. Tyrone Spong gaat direct voor het hoogste haalbare en doet een oproep aan Rico Verhoeven en Glory: “Kom met de juiste prijs en een datum en we gaan ervoor.”

Rico Verhoeven onttronen

Volgens Tyrone Spong is het echt geen gek idee dat juist hij het gaat opnemen tegen Rico Verhoeven. “Het is old school tegen de nieuwe generatie. En old school is wat de fans willen zien. De fans willen het en Glory weet dat natuurlijk ook, maar ze moeten met de juiste prijs komen. Ik ben de man die Verhoeven van zijn troon kan stoten,” aldus Tyrone Spong.

In het verleden hebben wel meer oudgedienden geprobeerd om Rico Verhoeven te verleiden tot een gevecht. De meesten deden dat door de confrontatie op te zoeken. Vechters als Hesdy Gerges en Jamal Ben Saddik probeerde vooral om Rico Verhoeven uit de tent te lokken. Tyrone Spong wil zich niet tot dat niveau verlagen en spreekt met respect over Verhoeven. “Rico doet zijn ding en het commentaar op hem vind ik onterecht. Hij wint al zijn partijen. Het lijkt of Rico zich moet blijven bewijzen,” aldus Spong.

Tyron Spong mikt op Glory-comeback

De kans dat dit gevecht daadwerkelijk gaat plaatsvinden is zeker aanwezig. In het verleden hebben beide vechters elkaars namen ook al eens genoemd. Op papier is het in ieder geval een prachtig affiche. Net als Rico Verhoeven heeft ook Tyrone Spong een koninklijke bijnaam. De in Suriname geboren vechter wordt ook wel The King of the Ring genoemd. Rico Verhoeven gaat als The King of Kickboxing door het leven. Dit zou dus een koninklijke strijd kunnen gaan worden.

Het is voor Spong al wel weer een tijdje geleden dat hij als kickbokser in de ring stond. In 2014 trok de geboren Surinamer, na tien overwinningen op rij, voor het laatste zijn kickbokshandschoenen aan. Hij stond toen tegenover Gökhan Saki en verloor letterlijk op zeer pijnlijke wijze. In de eerste ronde brak Tyrone Spong zijn been.

Pas op: pijnlijke beelden:

Eenmaal hersteld van deze blessure maakte Tyrone Spong een kleine carrièreswitch. Hij stopte met trappen en ging zich volledig richten op het boksen. Met succes, want Spong won vervolgens veertien boksgevechten op rij. De laatste overwinning in die reeks vond plaats op 31 augustus 2019 en dat is tevens de laatste keer dat Spong in de ring stond.

Wordt het Rico Verhoeven vs. Tyrone Spong?

De inmiddels 35-jarige vechter heeft dus al anderhalf jaar niet meer gevochten, maar is nog niet pensioen. Spong staat open voor een comeback in het kickboksen en ook Glory lijkt daar wel oren naar te hebben. Begin dit jaar heeft de organisatie nog contact gezocht met The King of the Ring om deze rentree te bespreken. De eisen van Tyrone Spong lijken in ieder geval duidelijk. Hij wil Rico Verhoeven als tegenstander en een flinke cheque als beloning.

Mocht Glory er niet uitkomen met Tyrone Spong, dan zijn er nog genoeg andere interessante tegenstanders voor Rico Verhoeven. Wij hebben er hier vijf voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.